programlama, bilgisayar, internet ve roman, bilim-kurgu vs. konulu yabanci kaynakli kitaplarin orijinallerini okuyabilmek icin birebir. türkiye'de bulunmayan, zor bulunan veya cok pahali olup da ögrenci bütcesini asan kitaplari internetten bedavaya bulup yararlanabiliyoruz bu sayede.
bir yönüyle bakildiginda para vermeden alinanlar, download edilenler etige uygun ve dogru degil. ama bir ögrencinin bütcesi ve sinirli geliri göz önünde bulunduruldugunda ve kitap piyasasinin -özellikle ithal kitaplarin- fahis fiyatlari düsünülünce bedavaya alabilmek telif haklarini ve yazarin emegini hice saymak olarak degerlendirilmemeli. sonucta ortalama bir ögrencinin maddi durumuna uymadigi icin -bence- yabanci kitaplarda netten bedavaya indirmek ve onu sadece fotokopi parasina bastirmak ya da bilgisayardan okumak normal ve ahlaki yönden uygun.
yerli yazarlar ve yayimcilar icin daha farkli bir durum. daha karmasik. korsan kitap da isin icine giriyor ve yayimcilar her konuda hakli. yine de yerli kitaplar da hic ucuz degil. ama orijinallerini almak gerek. biz destek verirsek ayakta durabilirler cünkü.