dövünüz ayeti yoktur. orada arapça darabe kelimesi geçer ki bu uzaklaştırmak, evden çıkarmak (boşanmadan önce geçici ayrılmak) anlamındadır. 4 kadına kadar serbestisite vardır ancak bu bir öneri değildir, ayetlerde önerilen tek eşliliktir. 4 kadınla evlenmenin belli şartları vardır ve muhammed peygamberin eşlerinin çoğunun dul kadınlar olduğuna dikkat çekerim. zeyneb ile olan evliliği zeyneb'in kendi istemiştir, önceki evliliğini kuran insan muhammed peygamberdir. ancak bu evlilikten zeyneb mutsuz olmuştur, peygamberle evlenme isteği de vardır. muhammed eski kocanın da eski hanımın da kalbini kırmadan bu evliliği yapmıştır. yapmasında bir mani de yoktur.
namaz son derece detaylı anlatılır kur an da. kuranda namaz yoktur yalanı başlıktaki entryleri okursanız aydınlanırsınız. ha bi de şu videoyu izleyin: https://www.youtube.com/watch?v=FEWvvcHJgoI
bulduğunuz yerde öldürün ayeti savunma savaşı esnasında geçerlidir, devamında gelen ayetler de okunmalıdır:
Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. işte kâfirlerin cezası böyledir!
Bakara : 191
burada savunma şartı olduğu görülür. devamı:
Eğer onlar vazgeçerlerse, artık Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.
Bakara : 192
kölelik yasaklanmıştır. allah tan başka rabb edinmek yasaktır. rabb efendi demektir arapça. dileyen lüsan-ul arab adlı arapça sözlüğe bakabilir. kölelerin azad edilmelerine dair hükümler kitapta yazar.
kadınlar bereketli oldukları ve çocuk doğurdukları için, tarla gibi ürün veren bereketli bir yapı ile anlatılmıştır, bu kadını küçümsemez. yunan mitolojisinde vs. de doğurganlık, doğa ana hikayeleri vs. hep kadına atfedilmiştir tarih boyu. çünkü kadın doğurgandır. huri ile kastedilen şey bambaşkadır, biraz araştırma yapmaz mısınız?
kadınlara hayızlı iken yaklaşılmaması söylenir, çünkü bu onlar için rahatsız edici bir durumdur.kadınları korumaya yöneliktir. miras bölüşümündeki matematiği ve mantığı daha kapsamlı, kur'an'daki alakalı diğer ayetlere de bakarak kuralım: