elektrik ve manyetik alanların, zaman parametresi ile birbirine bağlandığı bir ışıma çeşididir elektromanyetik ışıma*. hem iyonlaştırma hem de iyonlaştırmama özelliğine sahiptir. bu tamamen elektromanyetik ışımanın gücü ve frekansı ile ilintilidir.
hedefin rezonans frekansında hedefe giden bir em ışıması hedefin atomlarından ya da moleküllerinden bir elektron koparır ya da ekler, yani iyonlaştırır. iyonlaşan atom (ya da molekül) eskisi gibi olamaz, elektriksel özelliği değişir. insan vücudu, büyük bir elektriksel sistemdir, bu elektriksel sistemde bir kapasite söküyorsunuz onun yerine indüktör koyuyorsunuz, sistem çalışmaya devam edebilir, ama sistem bunu kaldıramayacak derecede hassas ise zamanla amorfize olur ki biz buna kanser diyoruz. otonom düzeneklerin denge noktası civarında yapılan uyartımlar sistemi bozmaz ancak denge noktasından uzaktaki bir uyartım düzeneği dengesiz konuma getirir.
elektromanyetik ışıma frekansı tutturamaz ise gücü ile de bu etkiyi yaratabilir. kilo hatta megawatt'lardan bahsediyoruz burada. ikinci dünya savaşında radar üssünde çalışan kişilerin büyük çoğunluğunun kanserden ölmesi de bunu gösteriyor.
elektromanyetik ışımanın bir hücreye etkisi, bu hücrenin 6 dakikalık ölçümünün ortalama değeri ile ölçülür. eğer bu etki, frekans ve güç tarafından belirlenen, standardların üzerinde ise zararlıdır.
bu standardın çıkış noktası ise basittir; em ışıma, bir hücrenin ısısını 1 derece ve daha fazla arttırıyorsa zararlıdır.
sonuç : elektromanyetik ışıma zararlı olabilir. bu, boyunuza, hücre yapınıza ve elektriksel geçirgenliğiniz gibi pek çok elektriksel parametreye bağlıdır. türk modeli olarak, bana bir şey olmaz diyerek telefona abanabilirsiniz ya da aşırı pimpirikli davranıp hiç telefona elinizi sürmezsiniz. sanıyorum doğru olan bu ikisinin ortasında bir yerden.