haberini aldığınız an 1-2 saat bile olsa vakit ayırıp katılmanızı tavsiye ediyorum. bu etkinlikleri genellikle bazı belediyeler ve toplum gönüllüsü öğrenciler düzenliyorlar. öğrencilerin etkinlikleri için o bölgedeki örgütlenme ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz. eminim ki bu etkinlerin size katacağı şeyler çok fazladır. günlük hayatta karşılaştığımız ama hakkında fikir sahibi olmadığımız ya da yanlış fikir sahibi olduğumuz bireylerle iletişime geçmeyi son derece kolaylaştıran bir ortama sahipler.
lütfen gidin, konuşun, dinleyin. ön yargı duvarlarınızı yıkmakta size faydalı olabilecek en güzel ortamlardan birinde birkaç saat geçirin ve insanlara karşı bakış açınızın değiştiğini hissedin.
yaşayan kütüphane hakkında kısa bir tanıtım yazısını da buraya bırakıyorum.
"Yaşayan Kütüphane Nedir?
Kütüphanemiz normal bir kütüphane gibi çalışır: Kitapları, kitapların katalogları, okuyucuları, üye kartları ve kütüphanecileri vardır. Okuyucular kütüphane kataloğundan seçtikleri kitapları alıp okur ancak Yaşayan Kütüphane’nin diğer kütüphanelerden tek farkı kitapların insan olmasıdır. Kitaplarla okurlar kişisel bir diyaloğa girerler. Yaşayan Kütüphane’deki kitaplar, toplumun kalıplaşmış ön yargılarına ve ayrımcılığa maruz kalan grupların birer üyesidir. Kendi önyargılarını kırmayı amaçlayan ve bilmediklerini öğrenmek isteyen herkes Yaşayan Kütüphane’ye okur olabilir. Yaşayan Kütüphane’de kitaplar ve okurlar sürekli bir iletişim halindedir. Okurlar gibi kitaplar da karşı tarafa soru sorabilir ve paylaşımlarda bulunabilirler.
Yaşayan Kütüphane Neyi Amaçlar?
insan haklarına ve insanlık onuruna hizmet etmeyi, ayrımcılığa yol açan ön yargılarla ilgili olarak farkındalık yaratmayı, günlük hayatta pek fazla bir araya gelme fırsatı bulamayan insanları, kişisel deneyim paylaşımına dayalı bir düzlemde buluşturmayı amaçlar."