etli ekmeğin alacağı versus. etli ekmek ile sıradan çinko-karbon pidelerin arasındaki en büyük fark etli ekmeğin mideden çok damak tadı önceliğidir. zira kenarlarının ve kalınlığının çok az olması sebebiyle diğer pide çeşitlerinden sıyrılır ki bu yapısı sayesinde, becerikli bir fırıncının ellerinde etli kısmı sulu, pide kısmı çıtır bir afete dönüşür. ayrıca konyada bir çok yerde kıyma harcına lezzet katması için kuyruk yağı da katılır. bazı bünyelere bu yağ ağır geldiği için limonla seyreltme ihtiyacı hissetmiştir ki ülkemizde genel olarak etli ekmeğe/kıymalı pideye limon sıkma mevzusunun çıkış noktası burasıdır.
sıradan çinko-karbon pidelerde ise bu durum yoktur. etli ekmeğe göre nispeten daha kalın bir yapısı vardır. bu yüzden bu gibi pidelerde hamur tadı daha baskın olmaya başlar ve bunun önüne geçebilmek için eti yaymak yerine mecburen tek bir merkezde aralıksız yerleştirmek gerekir. bu şekilde yapılan pidelerde çıtırlık homojen olarak yayılmaz.
sonuç olarak: olsa da yesek.
edit:ekleme.
edit 2: kendine has isme sahip olması bile etli ekmeğin çoktan atını alıp üsküdar'a geçtiğinin bir göstergesi sayılır. diğer pideler ya içeriği ile ya da memleketin, yörenin ismi ile anılmakta ancak bu pidenin kendine has bir ismi var. x memleketinde pide şöyle pişer, y memleketinde böyle pişer ama etli ekmek dediğin zaman belli bir standartta olması gerekir. işte sıradan çinko karbon pideler ile onlardan 9 kat daha üstün olan etli ekmek arasındaki fark budur.