f klavyenin zorunlu olması

entry78 galeri
    75.
  1. ülkede işlerin niye yolunda gitmediğinin kanıtı olan vakadır. şöyle bir oturun hele anlatayım.

    ben f klavye ile ilgili en geniş bilgiyi, çok ilginçtir ama saray soytarılığı kariyeri öncesinde emre aköz ün bir köşe yazısından almıştım. bu klavyenin Türkçe'nin dil yapısına uygun bir şekilde optimize edilmiş olması, bunun için 1950 li yıllarda kahraman bir akademisyenin çalışması ve sonucunda f klavyeyi ortaya koyması hikayesi var, merak eden okusun.

    şimdi, tabii daktilolar zamanından beri kullanılan bir düzenek olduğu ve dünyada yapılan hızlı yazma yarışmalarında Türkiye'nin sürekli dereceye girdiğine ilişkin haberlere burun kıvırabilirsiniz. ama tesadüfen bu hikayeyi anlattığım bir yöneticimin lise döneminde böyle bir şampiyonaya girdiğini öğrendiğim zamanki şaşkınlığım ya da onun 10 parmak klavye yazmasına hayranlığımı da paylaşayım.

    ben programcılık yaparken bu klavyeyi denediğimde, programcılık için dahil çok kullanışlı olduğunu görmüştüm. tabii alışması zor oluyor ama, q klavyeniz f ye dönsün, bir aydan sonra tekrar geri dönmek istemeyecek ölçüde rahat yazarsınız.

    tüm bunları düşündüğüm zaman, 2011 yılında çıkan yasaya da olumlu yaklaşmıştım. eh, madem devlet desteği olacaktı, o zaman zaten gerekli altyapı hazırlanır, f klavye sayısı artardı.

    ama?? e aradan 6 yıl geçti. şimdi yürürlüğe sokacaksınız da arkadaş, f klavye nereden alacağız? laptop klavyelerini nasıl dönüştüreceğiz, var mı somut eylem? yok, anca ceza kesersiniz ama f klavyeye uyarlanmış logitech'ler, ms klavyeler, böyle hem milli damarı hem teknomanyaklığı okşayan cici projeler falan?? sonra yandaş firmanın çin'den getireceği ya da yandaşın üreteceği kesinlikle a4 ayarında bile olmayacak klavyelere kalınca ve bunu söyleyince her türlü yaftayı yapıştırmayı iyi biliyorsunuz. olmaz arkadaş; düzgün iş yapan olsa, oy bile verilir ama ortaya çıkan selamı bile haketmiyor. inşallah şunu tükürdüğümü yalayacak gibi editletirsiniz bana.
    2 ...