" hayır " diyenlerin ülke geçmişinde ki cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki polemiklerden çıkan krizleri onayladıklarının farkında olmadıkları durumdur
Evet diyenlerin ülkeyi sana göre götüreceği yeri yazmışsın peki ya hayır dersen akp öncesi; seçilmişlerin; askerin, yargının, medyanın, sermayenin önünde şamar oğlanı olarak kalmasına neden olacağının farkında mısın? Bu dediğimi anlamak için akp öncesi türkiye yi yaşamış olmak gerekiyor.
Neden bazı vesayetlerin milli iradenin üzerinde olmasına göz yumuluyor ki?
Sonuçta milli iradeyle gelmiş bir hükümete kapatma davası açan, halkın evet dediğine hayır diyen; milletin tüm emeğini eline veren iki yargı mensubu değil mi? Bunun neresi adil? Rejim mi bize benzeyecek yoksa bizmi rejime benzeyeceğiz? Devletin sisteminin milli iradenin düzenlemesi neden korku yapar!
Hayır diyenler milli iradenin yapmış olup, milletin onayladığı anayasaya hayır, askerin yapmış olduğu anayasaya evet dediklerinin de farkındalar mı?
Bizi, asker, yargı, medya ve sermaye yöneteceğine bırakalım milli irade yönetsin. Siz bu bürokrsiyi akp öncesi böyle milli iradenin emrinde mi olduğunu zannediyorsunuz?
"Evet" kaygılarınız " hayır " ın kötülüğünü, yanlışlığını, türkiye ye dar geldiği gerçeğini asla örtmez.
Bunun birtek alternatifi vardı oda muhalefetin ortaya koyacağı yeni anayasa. Ama malesef siz bunu yapmayıp, klasik " istemezük, karşıyız, hayır " taşlarınızı oynadınız. Alternatifsiz siyaset olmaz.