1- Cari işlemler açığının 2016 yılı 3. çeyreği itibarıyla yüzde 76’sı "ENERJi iTHALATI" kaynaklı. azaltmaya yönelik ‘yerli ve yenilenebilir kaynakların desteklenmesi’ stratejisinden de istenilen sonuçların alınamadığı ortadadır. Tabi teknoloji ithalatından söz etmiyoruz bile.. O işin asıl yürek yakan tarafı.
2- 2013 yılı verileri üzerinden yapılan hesaplamalar, doğrudan ve dolaylı olarak kömüre verilen ölçülebilir teşviklerin büyüklüğünün 730 milyon dolar seviyesinde olduğunu göstermekteyken; aynı yıl için kömürdeki ithal oranı o zamana kadarki en yüksek seviyesine (yüzde 55) ulaşmıştır. Son veri yılı olan 2015 için ise bu oran yüzde 64 olmuştur.
3- Türkiye’nin yenilenebilir enerji ekipmanlarındaki rekabet gücünü ölçmek için ihracat verileri temel alındığında 68 ürünün 40’ında Türkiye’nin rekabetçi üretim gücüne sahip olmadığı görülmektedir.
4- Google, Ulaşım Şebekesi Ağı yönetimi işini yapan Uber' e, teknolojisini ve ticari bilgilerini çaldığı için dava açmış.
5- Dünya Bankası hesaplamış. Amerika’nın Ar-Ge için kamu bütçesinden harcadığı para, tam 133 ülkenin toplam milli gelirinden fazla. dünyadaki ülkelerin %60’ının ekonomisinden daha büyük bir tutarı Amerikalılar kamu kaynağı olarak Ar-Ge’ye aktarıyorlar.