1-Beyaz Saray Bilim, Uzay ve Teknoloji Komitesi başkanı Lamar Smith, NOAA(ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi)’ yı 2015 yılında ısı verilerini değiştirmekle suçlamış ve kendi eğilimlerine uysun diye çalışmaları gizlice değiştirdiklerini kanıtlamak için NOAA çalışanlarını mahkemeye çağırmıştı. Yeni yapılan ve Science Advices ta yayınlanan çalışma ise, daha önce deniz yüzeyinin ısısının ölçülmesiyle ortaya çıkan bilgiden yorumlanan bir fikir olan son 20 yıldır küresel ısınmanın hiçbir duraklama veya bekleme dönemi göstermemesi bir kez daha kanıtlanmış.
2-NASA Asteroid Madenciliği için 2030 yılına uzanan iki adet misyon duyurusu yaptı. Psyche isimli uzay aracı, daha önce üzerinde çalışılan çamur, buz ve kayadan oluşan toplardan farklı bir asteroidi keşfetmek için Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağının içine dalacak. “16 Psyche” bir metal devi; çapı 209 kilometre, demir ve nikelden oluştuğu sanılıyor imiş. Lucy diye isimlendirilen bir başka misyon, Jüpiter yörüngesindeki Truva asteroidleri keşfetmek üzere Ekim 2021’de fırlatılacak. “Truvalar dış gezegenleri oluşturan en eski materyallerin kalıntıları oldukları için, güneş sisteminin tarihçesini çözmemize yarayacak hayati ipuçları taşırlar” diyor Harold Levison.
3-Japonya'daki araştırmacılar at kuyruğu ve iyonik bir yapışkan jel sayesinde yapay tozlaşma yeteneğine sahip böcek boyutunda dronlar yaratmış. Arıların neslinin tükenmesi karşısında alınabilecek önlemlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Arıyı korumak yerine drone üretmekte işin ilginç tarafı açıkçası.
4-Geleneksel delme yöntemleriyle erişilmesi ekonomik olmayan petrol ve gaz depolarına ulaşmayı mümkün kılan kaya gazı çıkartma teknolojileri büyük ilgi görüyor. Bu yöntem yeni rezervlerin önünü açabilir. Uluslararası Enerji Ajansı, ABD'nin ulaşılması güç noktalardan petrol çıkarmasının sonucunda ekonomik anlamda gelişeceğini; hidrolik kırma (ingilizce: Hydraulic fracturing veya Fracking) ve diğer teknolojilerdeki gelişmeler sayesinde 2020 yılına kadar dünyanın en büyük petrol üreticisi olacağını öngörüyor.
5-Enerji depolama teknolojisindeki ilerlemeler, önümüzdeki on yıl boyunca içten yanmalı motorlu araçlarla rekabet edebilecek
elektrikli araçların (Hibrit, Plug-in Hibrit ve %100 elektrikli) yaygınlaşmasını sağlayacak. Pillerin daha ucuz ve verimli olması; ulaşım, enerji üretimi, petrol ve gaz endüstrilerinde büyük yarar sağlayacak.
6-Araştırma şirketi IDC’nin 2016 yılı pazar araştırmasına göre 2018 yılına kadar internete bağlı cihazların sayısı 22 milyarı bulacak ve bunun sonucunda 200 binin üzerinde yeni uygulama ve hizmet ortaya çıkacak imiş.