namusunuzu koruyun manasına gelir. birde topluca disipline gitmeye sebeb olan yazı. şöyleki;
yer: fahreddin kerim gökay anadolu lisesi /istanbul
tarih: Lise1
isimler müstear isimdir.
Maksat muhabbet sınıfta otuturken, karşısındaki kızın, gömleğinin üst düğmelerinden birinin fazladan açık olduğunu farkeder. Maksat muhabbet'in zerre kadar kötü bir niyeti yoktur.
"zeynep bi saniye gelirmisin" diyerek kızı kimsenin olmadığı bir yere çekerek, "zeynep bak düğmen açılmış, kapa istersen. farkında olmadığını düşündüm de, bi uyarıyım dedim" diyerek durumu özetler.
"ya maksat muhabbet çok iyisin yaa..sen diğerlerine hiç benzemiyorsun". ve zeynep konuyu gider sınıftaki diğer kızlara anlatır. Olayın boku çıkmakta, maksat muhabbet sınıfa her girişinde kızlar tarafından selamlanmaktadır.
işin kötüsü, durum zamanla öyle bir boyut kazanır ki, maksat muhabbet sınıfta artık bir abi, kızların akıl danışacağı bir beyfendi konumuna gelmektedir. Maksat muhabbet bu durumdan hiç hoşnut değildir.
televizyonlarda, öss ve mecliste türbanın tartışıldığı döneme gelinir. Herkes gazetelerde,televizyonlarda türbanı tartışmaktadır. doğal olarak konu, bizim sınıfada sıçramıştır. tabi bütün kızlar toplanıp maksat muhabbet'te fikrini sorarlar. türban hakkındaki düşüncelerini söyleyen maksat muhabbet o ünlü konuşmasını yapar.
"iffet türbanla değil, akıl ile örtülür. iffetinizi örtün. türbanla veya başka bir şeyle, ama iffetinizi örtün".
kendini,haddini ve söyleyeceklerini aşan maksat muhabbet artık işin sonuna gelmiştir. salak biri gider tahtaya "iffetinizi örtün" diye yazar. hoca sınıfa girer ve yazıyı görür. müdür,müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları ve diğer bilimum öğretim kadrosu sınıfa doluşur. tutanak tutulur. sorgulayan öğretmen karşısındaki dayanıksız kızlar herşeyi yumurtlarlar. yazıyı yazan bulunamaz ve sınıf topluca disipline gönderilir. fakat sözün sahibi maksat muhabbet olduğu için, disiplinde ve soruşturmada önü çekmektedir. bunun sadece ufak bir çocuğun saçma bir cümlesi olduğunu anlatmak için günlerini harcar. sonunda kurtulur.