efendim şunun altını bir kere daha çiziyorum. bolumleri zorlastiran da kolaylastiran da derslerden ziyade hocalardir. hatta üniversitelerin müfredatlarıdır. yoksa teorik olarak iktisat bölümünün daha zor olduğunu tartışmaya gerek yok.
iktisatçılar diyor ki biz; makro, mikro, uluslar arası iktisat, maliye, matematiksel iktisat, ekonometri, tarım iktisatı, çeko, kentsel ekonomi, anayasa hukuku, dünya ekonomisi, ticaret hukuku, medeni hukuk, hukuk'un temel kavramlarını alıyoruz. işletmeler bunları ya almıyor ya da seçmeli alıyor.
külliyen yalan efendim. safsata hatta.
makro*, mikro*, maliye*, ticaret hukuku*, hukukun temel kavramları* işletmeler içinde zorunlu. diğerleri de seçmelidir. bunun yanında bizim okulda ekonometri de zorunlu hale gelecek işletmeler için. işletmenin birçok dersi de iktisata seçmeli olarak açılır. en azından benim üniversitemde oyle. başta ne demiştik okuyalım; üniversitelerin müfredatları da zorluğu etkiler. ha aferim.
madem konu açıldı işletmenin de baba derslerini yazalım; yatırım proje değerlendirme, maliyet muhasebesi 1 ve 2, mali bütçe ve analiz, işletme finansmanı, finansal yönetim, mali cebir, sayısal yöntemler, envanter 1 ve 2... vs.
6 yıllık okul tecrübemle söylüyorum; iktisatta okul uzatacağıma işletmeyi 3 yılda bitirim yeaa diyorsanız yanılıyorsunuz.* bu bölümler aynı bokun soyu. iktisatı bitiremeyen adam işletmeden de okul uzatır. gereksiz bir sidik yarışına girmenin anlamı yok. anlatılmaya çalışılan şey açık.
ha bu anlatılmaya çalışılırken ''yea'' kalıbının anlamını çözemeyen çakma ayaristlere de ayrıca selam çakıyorum.
yea...