serdar tuncer

entry102 galeri video4
    93.
  1. son yazısı ile cehaletin bir başka boyutunu gözler önüne seren adam. ramazan'da falan dinler de adam sanırdık. üniversite mezunu bile değilmiş kendileri.

    he, mezunu olmak zorunda mı? değil. ancak politika, siyaset konuşacak ise ve kendisini on binler okuyacak ise, bir zahmet işin bilimini öğrenmeli.

    yazı için, http://www.yenisafak.com/...rtuncer/baskanlik-2033612

    neyse. yazısını şöyle bitirmiş,

    "Parlamenter sistemle yapamadığımız için değil; padişah seçemediğimiz için başkanlık istiyorum."

    şimdi birincisi padişah seçilmez. saltanat denilen şeyin özü o saydan devam eden hükümdarların olmasıdır. bu nedenle aynı sözcük kökünden gelen "sultan" kullanılır.

    ikincisi, başkanlık ile padişahlık ayrı şeylerdir. reis reis diye ardında dolaştığın kişi bile dile getirdi bunu. ona inanmıyor musun?

    yazının geneline bakacak olursak da şöyle bir psikolojide yazmış, "yahu zâten ne yazsam desteklenecek. bari düşünceleri kabul görmüş, reddedemeyecekleri birinden * alıntı yapayım. bir kaç da anlaşılmaz söz* yazayım. böylece çok bilgili olduğumu sansınlar."

    yemin ederim bundan ibaret. ne içi doldurulmuş fikirler var ne başka bir şey. kendi kendine inandığı şeyleri yazmış ama altı bomboş!

    demokrasi aslında yokmuş, olmuyormuş, kendisi halkmış başkanlık istiyormuş, reis süpermiş, padişahlık zamanında ay'da koloni kurulmuş bir gecede cahil kalınca da onlar mahsur kalmış...

    he yavrum he.

    hiç okumadığını adım gibi bildiğim jan jak ruso şunu da diyor "Sahibi olduğumuz para özgürlüğün, peşinden koştuğumuz para köleliğin aracıdır."

    yani bilmem anlatabildim mi?

    bir de şu deyişe değineceğim. sırf hava olsun diye yazdığı anlamını bilmediği latince deyiş.

    --spoiler--

    Bir; öyle bir referandum yapılmaz! iki; yanılıp da böyle bir referandum yapılmış olsa ve sonuç böyle çıksa, o ülkede darbe yapılır. Neden? Demokrasiyi korumak için. Bir Allah'ın kulu da çıkıp; “yahu benim istemediğim bir şeyi benden niçin koruyorsunuz kardeşim” diye soramaz. Nerde kaldı 'Vox populi vox dei' de diyemezsiniz. Çünkü özdeyişler söylemek içindir; inanmak, hele ki yaşamak için hiç değil.

    --spoiler--

    nerede yazamayıp nerde yazan bir politika uzmanına yanıt vermek haddim değil tabiî ki (!) şimdi vox populi vox dei latince halkın sesi hakk'ın sesi anlamına gelmektedir.

    yani abimiz diyor ki "halk ne derse o olmalıdır".

    e sayın kardeşim milattan önceki zamanlardan beri işte ona biz "demokrasi" diyoruz ya! "halk iktidarı" yâni. sen burada halk demokrasiyi istemezse ne olur sorusuna yanıt aramışsın ancak kendin bir şeyler söylemiş, sonra ona inanmış ve kesin hükümler ile böyle böyle olur demişsin. arada da fark etmeden düşmanı kesildiğin demokrasiyi övmüş, sonra da bunu "yalnızca söylerler uygulamazlar" demişsin.

    yemin ediyorum 8 bilinmeyenli denklem içinde bir paradoks koymuşsun. bu yazdığını senin bile anlamadığına eminim.

    bu latince söz halkın kararlarının yanlış olabileceği ancak buna dinsel, ilahsal bir ima katarak doğrulaştırabileceği anlamını taşır. tabiî eski roma'da felsefe falan var, böyle dümdüz bakınca anlaşılmıyor.

    nyse yha bn bşi dmyrm .s .s .s .
    1 ...
    1.
  1. Bu kadar harika anlatılamazdı. Teşekkürler.
© 2025 uludağ sözlük