menzil tarikatı

entry241 galeri video1
    64.
  1. nakşibendiliğin türkiye kolu olarak bilinir. etrafımda az çok bu tarikata inanan kişi olduğu için birtakım tespitlerde bulunacağım.

    öncelikle ışidlilere benzer demiş bir arkadaş. bu genel olarak doğru değil. avrupa'da çarpışsanız sorry brother diyeceğiniz tipte insanlar, ummadığınız sinekkaydılı bürokratlar da bu tarikata mensup olabiliyor. fetöden farklı olarak mensuplarını kayıt altına almıyorlar ya da mason yapılanması gibi yapılanmıyorlar. ama birbirlerini tanıyorlar. güneydoğu'da ve iç anadolu'da çok yaygınlar. devlet içinde planlı programlı yapılanmamışlar ama bir bakan bile bu tarikata mensup. ve devlet bunları da fişliyor. yarın öbür gün tasfiye edilmeleri gerekirse anında dosyaları masaya gelir. ayrıca biraz da zenginler.

    şeyhlerinin peygamberin soyundan geldiğini söylüyorlar. ne kadar doğru bilmiyorum. "el almak" diye bir olay var bunlarda. şeyhlerinden ya da önemli kişilerden el alıp günahlarının bundan öncesi için af diliyorlar. şeyhlerinin cennete girmelerine yardım edeceğine falan inanıyorlar. biraz şirke kaçıyor düşünceleri ama net bir şey demek zor.

    hükümetle araları iyi. hatta bir iddiaya göre şeyhleri darbeden bir gün önce erdoğan'ı arayıp darbe olacağını haber vermiş. bana gerçekçi gelmedi bu iddia.

    islam, hristiyanlık gibi toplu ibadetin zorunlu olduğu bir din değil. cumayı hariç tutarak söylüyorum bunu. yani tek başına ağaç altına ceketini serip namaz kılabilirsin. birlikte daha güçlü oluyuruz diyorlar herhangi bir tarikata gönül verenler. efendim her tarikat her cemaat iyi amaçlarla yola çıksa da bozulmaya uğraması, fetö gibi tamamen alakasız yapılara dönüşmeleri muhtemel. o yüzden her müslümana siyasi mezhepçilikten, cemaatlerden, tarikatlardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. bunlar islamı birleştiren değil parçalayan yapılar olmuş günümüzde. ben bir müslüman olarak menzil tarikatından, süleymancılardan vb. uzak durdum, durmaya da devam edeceğim. her müslümana da bunu tavsiye ederim.
    7 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük