“ ağlamaktan korkma! zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir. “ kızılderili atasözü
ağlamanın; sağlığımıza birçok zararı olan stresi azalttığı düşünülür. minnesota’da yapılan bir araştırmaya göre, ağlamak strese bağlı olan kimyasalların vücuttan atılmasına yardımcı olur. bu sayede de güzel bir ağlamanın ardından kişi kendini daha iyi hisseder.
vücudumuzdaki zehirli maddelerin atılmasını sağlamasının yanında, ağlamak modumuzu yükseltir ve zor durumlarla başa çıkmamıza yardımcı olur.
freudyen teoriye göre hisleri dışa vurmakta fayda vardır, eğer hislerin içimizde birikmesine izin verirsek bu, bizi fiziksel ya da psikolojik olarak etkileyecektir.
ağlamak etrafınızdaki kişilerle daha güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olur. eğer ağlarken yanınızda olan kişi sizi önemseyen biriyse ona karşı olan bu açıklığınız hoşuna gidecek ve size yardımcı olmaya çalışacaktır.
hislerinizle yüzleşmek, ileri gidebilmenize yardımcı olacaktır. diğer bir deyişle geçmişinizle ne kadar çabuk yüzleşirseniz, daha iyi bir geleceğe o kadar çabuk adım atabilirsiniz. bu sebeple eğer hislerinizle yüzleşmek ağlamanıza yol açacaksa bundan korkmayın ve ağlayın.
gözyaşları, kurumuş gözlerinizin nemlenmesine yardımcı olur. böylece gözleriniz daha iyi çalışır.
ağlamak, gözlerinize kaçan iritanların gözden atılmasını sağlar.
ağlamak kalp, damar, mide, kemik ya da kaslarla ilgili rahatsızlıklara neden olabilecek hormonların vücuttan atılmasını sağlar. bu sebeple de ağlamak bu tür rahatsızlıklara iyi gelir.
ağlarken gözlerinizden yaş gelmesi ile beraber burnunuz da akar. bu sebeple ağlayarak burnunuzda yer alan iritan ve bakterilerden kurtulabilirsiniz.
gözyaşının anti bakteriyel özelliği sayesinde, ağlamak gözde enfeksiyon oluşumunu önler.
ağlamayla beraber endorfin salgılanır ve bilindiği üzere endorfin mutluluk hormonlarından birisidir. endorfinin bir diğer etkisi ise ağrıları hafifletmesidir.