kuran-ı kerimi yazan ne büyük bir şairmiş ki, cahiliye döneminde sahip olunan kısıtlı beyinlere rağmen böyle geleceğe dair müthiş öngürüler sunsun. dönemin toplum ve adalet mekanizmasında köklü değişiklikler yapıp o çok sevdiğimiz devrim kelimesini oluştursun. günümüz modern yasa ve hukukların ortaya çıkışı acaba gökten zembille mi indirildi yoksa o bok atılan kutsal metinlerin referans alınmasında mı çıktı çok merak ediyorum doğrusu.
yeryüzünde insanların toplu yaşamaya başlamalarından sonra bir arada tutunabilmek için kendi aralarında düzen adı altında yazılı veya sözlü kuralların varlığı olmadan asla yaşayamadığı bir gerçektir. her dönem kendi açısından oluşturduğu dinamikleri bir sonra ki nesillere aktarabilmesi için yenilik yapması gerekir. adı üstünde çağın gerekliliklerine göre diyoruz ya, aklın olduğu yerde mantığın başlaması. eski ve yeni kavramların karşılaştırılması ne kadar ahmakça ise bunu din ekseninde açık gibi göstermek iki kere ahmaklıktır.
bre angut madem inanmak istemiyorsun bari saygı duy. sana göre saçmalıktan ibaret olan bir kitabın akılla ve mantıkla (ilahi)- yazıldığının kanıtı okumadığın (okuyamadığın) o satırların arasında gizlidir. bugün bilim adamlarının yeni keşifmiş gibi ortalığı velveleye verdiği bir çok tarihi buluşun ana hatları zaten o kitapçıkta var. biraz göz gezdirirsen yada hayatını buna adamış keçi sakallı bilim adamlarının makalelerinde görebilirsin.
tabi bazıları hayatın tesadüf eseri oluştuğuna, insan atasının maymun olduğuna inandığı için evrenin sistematik oluşumuna ve insan anatomisinin kusursuzluğunu sadece kendi kendine oldu bittiye getirmesi inancı, emin ol ki dizayntörün sikinde bile değil. ulan yazı kuran romanınnın günümüz çağına uymaması idi değilmi, tc anayasamızı kökten değiştirdiğimiz zaman bu konuya da eğiliriz artık.
okumak önemli ama anlamak başka be güzelim, anlamadan yüz kere okusan ne yazar.