1)Büyük Piramit ile dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, bu piramitin Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir.
2)Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer almaktadır.
3)Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban cevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını vermektedir.
4)ikameti Gize’de olan üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Oluşturulan bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5’dir.
5)Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi vermektedir.
6)Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin karesine esittir.
7)Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.
8)Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.
9)Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)
bütün bu hesaplamaların o günün tekniğiyle yapılmış olması imkansızdır.
her şeyden önce dünyanın şeklinin bilinmesi daha doğrusu dünyaya dışarıdan bakılması gerekliydi bunları yapabilmek için.