siyaset

entry474 galeri video1
    345.
  1. --spoiler--
    seçim sonucu oluştuğu için halkın seviyesinin bir göstergesidir. ayrıca japonya, isveç, güney kore, almanya vb. ülkelerde yalan ve yolsuzluk neden minimum düzeyde? demek ki siyaset yalan söyleme sanatı olmadan da yapılabiliyormuş.
    --spoiler--

    aslında bakacak olursak bu daha çok acemi bir aktörün, usta bir aktör ile kıyaslanması gibi bir şey.

    avrupa bizden çok daha önce tanıştı demokrasi ile platon bundan tam 25 yy. önce dedi bize sistemin açıklarını ve çıkarlarını.

    ancak usta bir hilekar karda yürüdüğünde izini belli etmez.

    Kendi ülkelerinden ve oradaki halklar üzerinden artık kazanç sağlamayan biri ancak kendi ülkesindeki nizamın korunmasına izin verir.

    durun daha da açayım cümlemi iyice anlatayım. amerika'da sistem çok mu iyi işliyor. evet.

    peki amerika'da bu düzenin iyi işlemesi için kaç ülkedeki düzenin içine çomak sokuluyor? işte asıl cevap bu. aynı şekilde, ingiltere, almanya.

    bizde o tekerine çomak sokulan ülkelerdeniz. demokrasiye hazırlık sürecini hiç yaşayamayan, osmanlının uzun süre ilgisiz ve cahil bıraktığı biz türk halkı demokrasiye yabancıyız. kendisini anlamamız bile anca 1960-70 lere tekabül ederken,

    sistemin inceliklerini ve manipülasyonunu çok olarak bilen yabancı insanlar bizim demokrasimizi hiç yalnız bırakmadılar saolsunlar.

    peki kendi ülkelerinde adil olan ülkelere sanayi devriminin ilk yıllarında çıkar daha dış ülkelere sekmediği zamanlarına iyi bakın.

    kapitalizm en ağır şartlarındaki ingiltere'ye, o zamanda bunu diyebilecek misiniz? hiç sanmıyorum.

    değişen zaman veya şartlar değil. değişen çıkar sadece çıkar. devlet güçlenmeden önce kendi içinde tüm kötülükleri yaşar.

    güçlendikten sonra da başka devletlere o kötülüğü yaşatır. kural hep böyledir.

    ingiltere'de düzen mükemmel iç düzen. peki ya o iç düzen mükemmel kalsın diye kaç ülkenin düzeni yok ediliyor? işte soru bu.

    saygılar.
    2 ...