Öncelikle ekranın sağ üst kısmındaki X'i bulup yok ettikten sonra matematiğe başlamaları daha hayırlı olacaktır.
Devam ediyorum.
Bir eşit ağırlık öğrencisi ne yapmalı?
- her öğrenci 10 matematik sorusu yapabilir lys'de. Hedefi olan bir eşit ağırlık öğrencisi 25 ve üzeri yapmalıdır. Bu bir tavsiye değildir, kuraldır. Tavsiye kısmı ise nedir?
Soru Bankası ya almayın ya da bir iki tane alın. -Özellikle lys konuları için. - fasikül alın arkadaşlar. Özellikle (bkz: Güray küçük yayınları) (bkz: apotemi yayınları) (bkz: Karekök yayınları) (bkz: üç dört beş yayınları)
Gibi orjinal ve zorlayıcı sorular seçen yayınlara yönelmeniz faydanıza olacaktır.
-paragrafınız kötü ise olmasın. Hayatımda tek bir paragraf sorusu çözmedim ben sınavlar dışında. Kitap okuyun. Kitap okumayı seviyorsanız ve zaten okuyorsanız paragraf çözme kitapları vs vs. Almayın. -Romanlardan, şiirlerden uzaklaşmamak koşulu ile-
- Coğrafya önemsiz görünecek size. Matematiği bırakın. Edebiyatı bırakın yeri gelirse. Coğrafya ezberi şart arkadaşlar. Coğrafyadan da özellikle fasiküller almanız yararınıza olacağı gibi okuldaki alacağınız iyi notlar da gayet yeterli olacaktır. Not alışkanlığınız yoksa bu fasiküller bu şekilde dizayn ediliyor. *
-tarihi okuyun geçin. Çalışmaya değmez. Genel kültür katar. Hele ki ygs tarih için.
-din Kültüründen temel kavramları bilin. Çünkü sınavda nedendir bilinmez zor soruyorlar.
- her güne yeni bir gün olarak başlayın. O güne bir gün olarak bakın. Bir sürecin bir parçası olarak değil. Daha iyi hissettirir.
- sevgili yapabilirsiniz. Yeter ki her şeye dozunda vakit ayırın. Eğer üzecek, üzülecek gibi görünüyor ise yapmayın. Kimse sınavdan bir hafta önce sevgilisinden ayrılmak istemez sonuçta.
Not: ben yaptım. Şuan gayet iyi bir bölümde okuyorum.
-edebiyat için el kitapları alın. O el kitabını hatmedin. Ki "çok kolaydı yeaa " diyip sövün "çok zordu" diyip değil.