evrime inanmayan müslümanlar

entry27 galeri
    16.
  1. evrim teorisibi iyi araştırmış, okumuş müslümandır.

    evrim teorisi en temel olan canlılık formu olan hücreyi açıklayabilmeyi başarsaydı eğer belki de inanacak olan müslümandı elbette.

    şimdi evrim teorisi için doğuşuna ve gelişimine bakmakta yarar var. amatör bir biyolog olan Charles Darwin temellerini atmıştır bu teorinin. ona göre 'tesadüfen bir canlı hücresi oluşmuş, bu hücre nasıl olmuşsa hayatiyetini devam ettirip bölünerek çoğalmış, tesadüfen balıklar oluşmuş, bu balıklar karaya çıkmaya karar verip sürüngenlere dönüşmüşler ve yine tesadüfen sürüngenlerden bir bölümü kanatlanarak kuş olmuş, diğer bir bölümü de memelilere dönüşmüşlerdir.'

    Buraya kadar herşey bir varsayımdan itibaren. Eminim ki darvin de kuyuya attığı bu taşın kırk akıllının başına dert olacağını biliyordu. çünkü yaradanı inkar, sorumlulukları yerine getirmemek için en büyük kaçış yoluydu. tıpkı kendisinin de rahipken böyle bir kaçış yolu bulması gibi.

    o zamanlarda birçok taraftarının olması belki de biraz olsun tolere edilebilirdi çünkü bilim bu kadar ilerlemiş değildi. Ancak herşeyi bilimle açıkladığını söyleyen evrim teorisinin ipini yine bilim çekmiş oldu. darvin zamanında hücrenin yapısından tutun da hiçbirşey bilinmezken, gelişmiş mikroskopların ve elektron mikroskobunun 1950'lerde bulunmasıyla evrim teorisi de çöküşüne başlamış oldu.

    darvin zamanında konuşulanların hiçbir bilimsel dayanağı yokken şimdilerde darvini kanıtlamak için uğraşanlar da şon çırpınışlarını yaşıyorlar. şöyle ki; biyoloji, mikrobiyoloji, genetik bilimlerindeki büyük gelişmeler hücre gibi komplike bir yapının tesadüfi olarak ortaya çıkamayacağının en büyük kanıtı olmuştur. darvin zamanındaki bilim ve biyolojideki gelişmeler sınırlı olduğu için, bilgisi ve bakış açısı da eminim ki bugün bizim bildiklerimizi almayacak kadar dardı. hücrenin bu kadar komplike bir yapıda olduğu bilinseydi eğer eminim ki darvin böyle bir teoriyi ortaya atamayacaktı.

    Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilirdi ki bilim de bunu desteklemekteydi. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemezdi.

    Oysa ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında aslında çökmüştür. ki söylenecek tek şey geçmiş olsundur. bırakın bu hücrenin tesadüfi oluşabileceği teorisini, günümüzde en gelişmiş labaratuvarlarda dahi tüm bir hücre en baştan oluşturulamamaktadır.

    evrim teorisi daha hücrenin oluşumuna bir açıklık getirmeye çalışırken, başına gelen en büyük belalardan biri de DNA molekülünün bulunması olmuştur. Bu kadar mükemmel yapıya sahip dna molekülünün tesadüfi ortaya çıkması imkansızdır.

    Peki bununla ilgili bilim adamları ve özellikle evrim teorisine inananlar ne demişler bir de onlara bakmakta yarar var elbet.

    --Uzun yıllar evrim teorisine inanan Nobel ödüllü bilim adamı Francis Crick DNA' yı keşfettikten sonra, 'Bugünkü mevcut bilgilerin ışığında dürüst bir adam ancak şunu söyleyebilir: Bir anlamda hayatın kökeni mucizevi bir şekilde ortaya çıkmıştır.' diyerek aslında dünyanın tesadüfi olarak ortaya çıkmasının imkansızlığını dile getirmiştir.

    --Ülkemizdeki evrimcilerin en tanınmışlarından olan Prof. Dr. Ali Demirsoy da DNA' nın meydana gelmesi hakkında 'Esasında bir proteinin ve çekirdek asidinin (DNA-RNA) oluşma şansı tahminlerin çok ötesinde bir olasılıktır. Hatta belirli bir protein zincirinin ortaya çıkma şansı astronomik denecek kadar azdır.'

    --Ünlü Amerikalı mikrobiyolog Homer Jacobson ise 'ilk canlı ortaya çıktığı zaman, üreme planlarının, çevreden madde ve enerji sağlamanın, büyüme sırasının ve bilgileri büyümeye çevirecek mekanizmaların tamamına ait emirlerin o anda birarada bulunmaları gerekmektedir. Bunların hepsinin kombinasyonu ise tesadüfen gerçekleşemez.' diyerek aslında inandıkları evrim teorisinin ne derece mantıksız olduğunu itiraf etmişlerdir.

    Evrim teorisinde bu zamana kadar gelişimizdeki en büyük açıklamalardan biri olan basit canlılardan kompleks canlılara geçişteki canlı formları da 150 senedir yapılan kazılarda bir türlü bulunamamıştır.

    Şimdilerde ise evrim teorisi son çırpınışlarını 'sentetik evrim teorisi' ile yapmaktadır ki mutasyon temeline dayandırılmaya çalışmaktadır. oysaki mutasyon ile DNA'ya yeni bilgilerin eklenmesi söz konusu değildir.

    tamamı okunur mu bilmem ama evrim teorisini destekleyenlerden cevap bekliyorum bu konuda. biri bana DNA'yı ve hücrenin oluşumunu açıklasın. Ayrıca isterlerse bir matematikçi olarak oturup seve seve söyledikleri tesadüfün oluşma olasılığını birlikte hesaplayabiliriz.
    10 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük