Prof. Dr. Turan Karadeniz'i de yanlarına katan Danone ekibi kendini aklamak için medyada boy gösteriyor. Ürünlerinin laboratuar sonuçlarını göstererek iade-i itibar kazanmaya çalışıyor. Peki Danone kendini aklayabilecek mi?
Prof. Dr. Ahmet Aydın iyibilgi'ye Danone'nin aklama kampanyasını şöyle yorumluyor:
içinde eroin yok ama şeker var!
"Danone, ürünlerinde narkotik madde bulunmadığını anlatıyor bu kampanya ile. Danone ürünlerinin içinde eroin, kokain benzeri narkotik maddeler olmayabilir. Fakat içinde şeker var. Ve bu ürünlere katılan şekerler bağımlılık yaratıyor. Bir çocuğu bakkala götürün, çocuğun gözü dönmüş bir şekilde şekerli ürünlere saldırdığını göreceksiniz. Bu da şekerin kendisinin bağımlılık yaratan bir uyuşturucu olduğunun ispatıdır. Bu öldürücü maddeyi içeren yoğurtları işin kötüsü doktorlar bedava dağıtıyorlar. "
Hayatımız tüketiliyor…
Doktorların bu ürünleri tavsiye etmesinden dolayı yaptığı eleştiri yüzünden üyesi olduğu Pediatri Kurumu'ndan atıldığını anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Danone'nin tavrı davayı sulh ile çözmek. Çatışmaya girmiyor. Dikkatli hareket ederek satışlarında yüzde 30- 40'a varan azalmayı durdurmaya ve kaybettikleri müşterileri geri kazanmaya çalışıyorlar. Bize düşen bu noktada şekerli yiyeceklere karşı savaş başlatmak. Üstelik meyveli yoğurt üreticileri, yoğurtların içlerine meyve değil, meyve esansı koyuyor, ekşimesi yavaşlasın diye yoğurtların içine bir çok katkı maddesi ekliyorlar. Gıdalar gittikçe daha yavaş bozuluyor ve daha kalitesiz hale geliyor. Bu bilgileri gıda üreticilerinin kendilerinden ediniyorum."
Zehir eşiği
"Savunmaları ise yoğurtlara koydukları katkı maddelerinin miktarının zehirlemeyecek derecede az olması. Fakat raflarda aynı maddeleri bulunduran bir çok ürün var. Bu ürünlerden bir sürü çocuk her gün bir kaç tane tüketiyor. Ve zehir eşiğini aşmış oluyor. Üreticiler diğer ürünler beni ilgilendirmez diyemez, dememelidir. 'Tarım Köy işleri Bakanlığı normlarına uyuyoruz' bahanesinin ardına saklanmamalıdır. Bu yüzden çocuklarımız hiperaktif, otistik oluyor gitgide... Ucuzluk uğruna hayatımız tüketiliyor."