milliyetçiliğin atatürk ilkesi olduğunu unutmak

entry39 galeri
    35.
  1. Eşitlik , özgürlük , adalet şiarını milliyetçilik ilkesini kullanarak yok edenlerin onu eleştirenlerden daha çok unuttuğu aşikar olan durumdur .
    Fransız devriminin temel paradigmalarına kendisine örnek alarak cumhuriyetin kuruluş aşamasında değişik etnik kökenli insanları bir ulus devlet kavramına ısındırma hareketleri demokrat partinin iktidarı ile birlikte mevcut siyasal yapının kapitalizmin ve sebep olduğu darbelerle işi Türk ırkçılığına kadar götürmesi sonucu oluşan önyargıdır .
    Ayrıca komünistlerin hepsi bu ilkeye karşı değildir . Acaba durup düşünmek gerekir milli demokratik devrim kavramı nasıl Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi devrimciler tarafından oluşturulmuş ve 1965'teki işçi partisi tarafından uygulanmaya çalışılmıştır? Yoksa birilerinin milliyetçilikten anladığı şey Atatürk'ün milliyetçiliğinden farklımıymış ? Cevabı çok basittir . Milliyetçilik ilkesini kullanılarak emperyalist-kapitalist tekellere karşı halka boyun eğdiren tüyü bozuk işbirlikçi küçük -burjuva oligarşileri ve onların faşist kolluk kuvvetleri fransa III.Cumhuriyet dönemindeki Napolyon'un valisi Haussmannvari bir totalitarizmi temel alıp anti-emperyalist bir yapıdaki ve halkların kardeşliğini ilke edinmiş sosyalist düşünce yapısını ve ancak böyle bir fikir akımı içerisinde radikalizmi nötrlenecek olan bir ilkeyi olabildiğince partizan bir hale sokup bir nefret kavramı haline getirmiştir . Öncelikle milliyetçi olduğunu iddia eden insanların darbelerle , darbelere vesile olan insanlarla ve Türkiye'nin yakın tarihi ve uluslararası yalakcılık kurumları ve eylemleri ile yüzleşmesi gerekir .

    Irkına duyduğun aşkı biraz da çalışmak , üretmek ve paylaşmak için besleseydin milliyetçilik yapmak için vaktin dahi olmazdı . Başkalarını sömürüp , başkalarının haklarını ve özgürlüklerini gasp edip , dogmalarla yaşadığın için ağzından salyalar dökerek uluyorsun ey muhafazakar milliyetçi güruh!
    0 ...