Kızıl gezegen, iklim şartları dünyaya en çok benzeyen gezegen. Yüzey sıcaklığı 20 dereceyi bulabiliyor en düşük sıcaklık ise -140 derece. Mars ile ilgili bir çok proje yapıldı, hatta ilk odaklanılan gezegen mars'tı gerekli incelemeler yapılmadan önce üzerinde yaşam olduğu düşünülüyordu. Bu zamanın filmlerine bile yansımıştı. Ta ki uzay araçları gönderilene kadar. Uzay aracının ilk fotoğrafı göndermesiyle birlikte dünya, hayal kırıklığına uğradı. Mars ölü bir gezegendi.
Atmosferin %95'i karbondioksitten oluşuyordu, ve yerçekimi dünyadakine göre düşüktü, ayrıca gezegenin atmosferi çok inceydi bu yüzden gezegene çokça gök taşı düşmüştü.
Atmosferin dağılma sebebi ise zamanla gezegenin yerçekimini kaybetmesi ve büyük ihtimalle bir gök taşı. Çarpmanın etkisi ile mars'ın atmosferi uzaya saçıldı. Ve zaman içerisinde suyun bir kısmı buharlaştı, bir kısmı kutuplara çekildi ve bir kısmı da hala çekirdekte.
Gezegende su olduğu kesin bir gerçek çünkü akar halde su bulundu, Ve gezegenin üzerinde su yatakları mevcut. Belkide önceden mars dünya gibi bir canlı ırkına ev sahipliği yapıyordu, çünkü suyun olduğu yerde yaşam mümkündür.
Marsta bulunan olimpos dağı güneş sistemindeki en büyük dağdır. Dağın yüksekliği 26.400 metre genişliği ise 550 km. Mars'ın Yarıçapı dünyanın yarısı kadardır. Mars yüzeyi bazalttan oluşur ve kırmızı olmasının sebebi içerisinde demir minerallerinin olmasından kaynaklanır. Mars'ın toprağı üzerinde çeşitli bitkiler yetiştirilebilir.
Bir gün mars'a ayak basacağız ve belkide orada yaşamış canlı fosilleri bulabileceğiz. Uzayda ne olacağı asla belli olmaz.