tıbbi laboratuvar teknikleri

entry6 galeri
    1.
  1. 2 yıllık ön lisans bölümüdür. mezun olanlar laborant ünvanını alır. hastanede; mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarında çalışırlar. bazı ilaç fabrikalarında da çalışılabilir. fakat onlar sizi tercih etmez genelde. bölüm nedeni ile tıbbi birçok terimi öğrenmek gerekir. anatomisinden, fizyolojisine, bakterisinden, parazitine cogunu öğrenmeniz gerekiyor geneli biyoloji ve kimya ve ezbere dayalı. bölümü geçmek çok zor olmamakla beraber kolay da değildir. zaten birçok önlisans bölümü gibi sıkıştırılmış eğitimden dolayı baya fazla ders alırlar 1. sınıfta 2. sınıfın son döneminde ders sayısı 6 ya iner( bizde öyleydi, başka yerde değişebilir)

    mezun olduktan sonra kpss ile atanma şansları biraz zordur. en az 83 ve üzeri puan almak gerekir. yoksa dgs ile başka bir bölüme geçmek zorunda kalırsınız.

    dgs ile;
    hemşirelik
    biyokimya
    moleküler biyoloji ve genetik

    gibi bölümlere geçiş yapılabilir. tercihen hemşirelige daha çok yapılır.

    birçok avantajı var. mesela hasta ile hiçbir şekilde karşılaşmıyorsunuz. laboratuvar ortamı sakin, güzel olur. zamanla cihazların sesine alısiyorsunuz. bi süre sonra zaten kokulara karış olan hassasiyet ortadan kalkıyor. zaten çok bariz bir kokuda yoktur.

    28 nisan tıbbi laboratuvar teknikleri günü olarak kutlanır.
    1 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük