bir sıkıntı olmaz. inanç hürriyeti zaten islamın kapsadığı bir konu. şu inançsız deyip kafa kesme olayı yok yani. he, olayı oturma organından anlayanların yanlış uygulamaları olabilir. onlara da vatandaşların geçit vermemesi gerekiyor. ülke yöneticileri tarafından hak ve ciddiyet temelli yaklaşım söz konusu olursa sorun yaşanacağını sanmıyorum.
laiklik atatürk'ün algısında nasıldı bilemiyorum. ancak fransızların algısında dini meseleleri devlet yönetimine bulaştırmamak yani dinsiz bir devlet oluşturmak anlamına gelir. ayrıca laik sözcüğü fransızcadır. sırf bu sebeple bile anayasamızdan çıkarılması taraftarı olabilirim.
söz konusu fikre gerekçeli itirazınızı giri altına veya özel ileti yoluyla şahsıma ulaştırabilirsiniz.
düdüt: içimizde ki fransız hayranları fazlaymış gerçekten.
şöyle söylemek istiyorum. biz tarihi, sağlam temelleri olan bir milletiz. özümüze dönmemiz gerekiyor. osmanlı zamanından kalan ve günümüzde artarak devam eden mantık terk uygulamaların yerini, akılcı yöntemlerin ve uygulamaların geçerli olduğu, gereksinim temelli, soru-yanıt düzlemine dayalı, mantığa uygun, sağlıklı bir kafada soru işareti bırakmayan yönetim biçimine dönüştürmemiz gerekiyor. demokrasi belki geçiş dönemi için idealdi. ancak adalet için yeterli değildir. ayrıca karar alma süreçleri çok yavaş işler ve günümüzde meclisimizde yaşadığımız sorunları da demokrasi sistemine borçluyuz. tüm bunları düşünmek, sindirmek ve en önemlisi ise unutmamak gerekiyor.