varlığına dair kanıt diye ortaya sunulan şeyler hiçliğe kanıt diye sunulanla aynıdır. bir şeyi gerçekten koparırsanız onun hakkında hiçbir hüküm veremezsiniz. bu gerçeklikten kopuş da materyalist algıdır. deney ve gözleme duyulan güvendir. aklın doğru düşünebilme yetisidir. ( mantık)
eğer bunların dışında çıkıp bir hayali varlık yaratırsanız, yarattığınız o varlığın ne olduğunun hiçbir önemi yoktur.
tıpkı hiçlik gibi. olan şeylerin karakterleri vardır, kendilerini var yapan diğerlerinden ayıran bir özgünlük vardır. ancak yok olanın diğer yok olanlardan ayıran bir şey yoktur. yok ortaktır.
işte tanrı, huri, cin, ejderha gibi kavramlar gerçekten kopuk oldukları için onlara yüklenilen kavramların özgünlüğü ortaya bir şey koymaktan uzaktır. yok, yoktur ve tüm bunların hepsi hiçliğin özelliğini gösterir.
bu yüzden bunların kanıtlanması veya yanlışlanması imkansız hale geliyor.
yani özetle: varlığı bir bütün olarak alıp onu materyalist temel oturtursak onun dışında kalan her şey yok olacağı için, o yoklar bütününün ne olduğunun bir önemi yoktur.
arabam yoktur, evim yoktur, bilgisayarım yoktur demek, yokluğun gerçekliği karşısında hiçbir özellik atfetmez. çünkü ortak özellik arabanın olmaması veya evinin olmaması değil, olmamasıdır. hiçliğin ortaklığı da varlıkta böyledir.