atom bombası yapmamız lazım diyen müftü

entry31 galeri
    14.
  1. Pakistan'da var, israil'de var.
    Türkiye'de yok.
    Adamın söylediğinde ne yanlışlık var anlayamadım.

    Hoca düşman yaratıyormuş ulan geri zekalı herifler hiç mi kitap okumadınız.

    imparatorluğun son 100 yılındaki savaşlara bakalım.
    Kim dost kim düşman

    1821-29 Yunan isyanı (Kayıp Mora ve civarı)
    1823 iran'ın Doğu Anadolu'yu işgali (Sonuç: Kolera'dan geberip geri çekildiler.)
    1830 Fransa'nın Cezayir'i işgali (1 milyon kilometre karelik ülkenin kaybı, hinterlandıyla 2 milyon kilometrekare)
    1831-33, 39-41 Osmanlı-Mehmet Ali Paşa Mısır'ı savaşları (Sonuç: Uluslar arası kriz, itibar kaybı, Mısır'da geniş özerk bir hanedan idaresi)
    1853-56 Kırım savaşı (Rus yayılmasına karşı Avrupa desteği (ingiltere,Fransa, Piyemonte, kazanılan savaşa rağmen Karadeniz'deki limanların yıkılması)
    1877-78 93 Harbi (Kendisine bağlı Sırbistan, Romanya ve Karadağ devletlerinin Rusya ile savaşa girmesi. Mağlubiyet. Sırbistan, Karadağ, Romanya'nın bağımsızlığı, Bulgaristan'ın özerkliği, Bosna'nın Avusturya himayesine girmesi, ingiltere'nin Kıbrıs'a asker çıkarması, Yunanistan'a Teselya'nın verilemesi. Peşinden Fransa'nın Tunus'u ve ingiltere'nin Mısır ve Sudan'ı işgali. Toplamda 3-4 milyon kilometre karelik ülkenin elden çıkması yada osmanlı yönetiminin şeklen varlığını sürdürmesi)
    1887 Yunan Savaşı (Kazanmamıza rağmen sınırların değişmediği, Yunan yayılmacılığının ertelendiği savaş)
    1911 Trablusgarp savaşı (italyanların savaşı kazanması sonucu; Libya ve sahra'nın kaybı. Toplam 1,5-2 milyon kilometrekare toprak kaybı)
    1912 Balkan harbi (Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ ittifakına karşı mağlubiyet. Makedonya, Batı Trakya, Ege Adaları ve Arnavutluğun kaybı, imparatorluğun kalbi olan 167000 kilometrekare toprağın kaybı)
    1914-18 I. Dünya Savaşı (Bütün Arap Vilayetleri'nin kaybı (Hicaz, Yemen, Suriye, Filistin, Irak, Ürdün)) 1 milyon kilometrekare, hinterlandıyla (1913 ingiliz-Osmanlı sınır antlaşması) 2 milyon kilometrekare toprak kaybı. Önceki işgallerin kabulü (Mısır, Sudan, Tunus))
    1919-22 Kurtuluş Savaşı (Yunan ve Ermeni Harpleri)
    1946 Sovyet Bunalımı (Sovyetlerin boğazları ve Doğu Anadolu'da kars ve çevresini isteyip sınırların yeniden çizilmesini bir kaç nota ile bildirmesi)

    Evet düşmanımız yok, hoca kafasından düşman uydurmuş...
    1 ...