tanrıya imanın insanın fıtratında olduğu iddiası

entry5 galeri ses1
    2.
  1. tamamen boş ve yobazların uydurduğu bir safsatadır. bilme ihtiyacı vardır insanda ve o da hayatta kalma içgüdüsüyle alakalı, etrafında gelen tehlikeleri önlemek için bilmek zorundasın.( tabi doğa da şu an ki gibi güvenli değildi ilk insanlar)

    işte o bilme ihtiyacı da açıklamaya itti insanları ve anlamak istediler etrafında olanları. bunun nedeni aklın olgunlaşması, aklın varlığını bilincine vardığında üstüne yüklenen güç veya sorumluluk etrafını neden sonuç etrafında açıklaması oldu.

    işte o zamanın yetersiz aklı ve sınırlı bilgisi insanları gerçekten kopuk açıklamaları itti.( dinin çıkış yerleri burası aslında idealist açıklamalar, abartılar, yetersiz akıl gibi)

    sonra akıl gelişti ve bilgi arttı, artık insanlar din gibi saçma sapan şeylere ihtiyaç duymadan din dışı bilimsel açıklamalara yöneldi ve doğayı açıkladı, halen daha da açıklamayı sürdürüyor.

    o inanç kısmı dediğim gibi ilkel aklın kalıntısıdır. dindarların beyni halen daha atalarının sınırlı açıklamasına takılmış ve onu kutsayarak saçma sapan ritüellere girişiyorlar.

    teistlerin en büyük palavralarından biridir bu ayrıca.
    1 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük