giderilmesi için herkesin emek vermesi gereken eksikliktir...
Kalite her geçen gün daha da aşina olduğumuz bir kavram oluyor şeker arkadaşlar. Ancak, toplumda kalite denince ilk akla gelen belli standartlara uyan, güzel, gelişmiş, gibi sıfatların ötesidir, "kalite".
Kalite, kısaca, beklentileri aşmak demektir. Bu tanımıyla da insanlığın, sürekli gelişmenin bir ifadesini içerir. Dinamik bir kavramdır. Çünkü, insanların beklentileri her karşılandığında yükselme eğilimi gösterir. bu da pek şık bir durum değildir gerçi
Bir kaç sene önce "kaliteli " olarak nitelendirilen bir şey bugün "sıradan", yarın ise "kabul edilemez"olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla, kalite sunabilmek için her zaman kendini aşabilme yeteneğine kavuşmak gerekiyor. Kalıcı başarı ve sürdürülebilir bir iş sahibi olabilmek için öncelikle "yönetim kalitemizi" artırmalıyız.tabi yönetim kalitemiz artsın geri kalan eşraf yan gelip yatsın manasını çıkaranlar ilk durakta insin lütfen.
Kalite kavramının tarihi çok eskilere dayanır. Hammurabi varya onun kanunlarından birisinde şu ifade kullanılıyor: "Her kim bir bina inşa eder, ve bu bina yıkılır da altında insanlar ölürse, o kişinin de başı kesile!"; Fenikeliler ise yöneticilerine şu hakkı verirlermiş "işini iyi yapmayan işçinin eli kesile!", Anadolu kültüründe önemli bir yer tutan Ahilik de ise kalitesiz iş yapanlara meslektaşları özdenetim uygulayarak "Pabucunu dama asarlarmış" * Bu o dükkandan belli bir müddet için alış veriş yapılmayacağı anlamına gelirmiş.
Eskiden insanların canına mal olan kalitesizlik, bugün bir çok güzel sitenin/oluşumun/emeğin heder olup gitmesine yol açıyor.
o yüzden teklifim, kalitesiz bulduğumuz yazarın elin keselim...**