öncelikle diyalog dediğimiz olgu karşılıklı gerçekleşen bir şeydir. tek kişilik olanına monolog denir. akabinde;
dövüşü başlatacak olan er kişisi gözüne daha önceden kestirdiği veyahut an itibariyle gözüne ilişen kişiye girizgah yapar.
- hişş birader bi bakıcan mı? ( iş bu kelime ile kaçmak götü kurtarmaktır ancak kaçılmaz ise diyalog oluşur)
+ buyur birader!
* bu bölümde ilgili kişinin vereceği cevap ile dövüşün hız kazanması doğru orantılıdır. kişi olaya zart diye girerse dövüş vakti de uzar lakin girizgah'da ısrar ederse diyaloğa renk gelir.
- sen benim bacıma asılıyomuşsun! ( geçen bana küfretmişsin - niye ters ters bakıyosun vs )
** bu bölümde de diğer kişinin kavgacı, isyankar ruhu ortaya çıkar duruma uygun olarak. kavgadan kaçan bünylerde "yok abi ne alakası var" lar duyulur diğerlerinde başka cevaplar.
+ evet bakıyorum bi sorun mu var?
*** burada ise kavgayı başlatacak olan kişi kavgaya dahil edilecek kişinin ensesinden eli ile tutmuş, kafa atma mesafesini ayarlamaktadır. zira kafa atma mesafesi çok önemlidir. ıskalandığı anda 0-1 yenik duruma düşersiniz ki çok tehlikelidir. çevik kişilerde ıskalama ardından burun ortasına diz yemek bile gerçekleşebilir. doğru mesafe ayarlandığı anda -ki bu dakika da " ... mu var?" kelimesinin sonlarına gelir- "diiyeeyyttt" nidasıyla kafa rakibe sallanır. denk gelirse ne ala. gelmez ise olaylara değişik bir boyut gelir.
**** action *****
not: bu kareden sonra şiddet içeren unsurlar başladığından +13 kapsamına giriyor ve yayınımıza ara veriyoruz.