din adamlarının fakirliği övmesi

entry54 galeri
    12.
  1. Oncelikle din adamı kavramına karşı olduğumu ifade etmek isterim. Allah (inanlar için ) hepimize akıl vermiş. Deli olan (aklı başında olmayan) ya da zeka özürlü ve çocukları dini konularda kapsam dışında bırakmış. Geri kalan zümreye de demiş ki size bir aracı eliyle kutsal bir kitap gönderdim. Siz bu kitabı önce okuyun sonra anlayın ve hayatınızın rehberi yapın.

    Insanlar bu zahmete girmektense birileri çıkıp kuran hadis ve diger dini kaynaklar hakkında konuşunca onu dinleyip ona tabi olup kendilerini yormak istemiyorlar.

    Camilerde görev yapan devlet memurları da bu kapsama dahil edilebilir. Cenaze işleri için dini bir tören yapılması amacıyla merhum kişiyi defnederken evet bir dini görevli gereklidir. Bu kişi illa da devletten maaşlı olmak zorunda değil. Her köyde vatandaş ihtiyaç duyuyorsa bu işleri yapacak birini bulabilir. Devlete sorsan olur mu hiç canım mazallah merhumlar ortada kalır der.

    Devlet kaynak tasarrufu yapmak için memur ataması yapmazken din görevlisi ataması yapmak konusunda hiç bir zaman tereddüt içinde olmadı. Bunu bir araç olarak gördü. Bugün Sünni olmayan ya da hiç inanmayan vatandaşlar dini hizmetler için vergi veriyor ama bu hizmetlerden yararlanma durumunda değil.

    Camide hutbesinde dolar 3.5 lira oldu ey ahali diye vaaz veren bir kişi olsa buna hangi hükümet ne kadar dayanabilir. Bu dinin siyasalasmasi anlamına geliyor. Diyanet işleri Başkanlığı bu nedenle siyasi bir görev yapıyor.

    Nihat Hatipoğlu 600 bin lira alıyor diye düşünen kişiler acaba hiç şunu düşünüyorlar mı, biz neden devlet eliyle bu soyguna alet oluyoruz.

    halk acken özel kanallarda program yapan ve gecede 20 bin lira kazanan kişiler toplumsal yapıyı bozuyor. Eskiden futbolcu popçu olmak isteyen çocuklar bu gidişle Nihat Hatipoğlu olmak isteyecek. Nihat Hatipoğlu ile ilgili bir sorunum yok . sisteme eleştiri getiriyorum.
    2 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük