şu an için en önemli sorunu madem ki zaman makinesi icat edilecek o zaman neden gelecekten bize herhangi bir gelen yoktur.
nedendir gelecekte zaman makinesini bulan biri gelip bize ileride bir aletin bulunacağını söylememiş durumda.
zamanda geri gitmek bu konudan dolayı sürekli çözülemeyen paradokslara neden oluyor.
bilim adamlarının ortaya attığı düşünce daha zaman makinesinin icat edilmemesinden kaynaklandığıdır. diyor ki mesela yarın akşam biz oturup zaman makinesini icat ettik. o zaman biz zaman makinesi ile 1453 yılına dönemeyeceğiz. en son döneceğimiz zaman dilimi 26 aralık 2016 yılı olacak.
zamanda yolculuk yapmanın bir diğer yolu da ışık hızından daha hızlı bir hıza ulaşıp daha önceden bunu engellemek.
şöyle düşünelim. buradan aya ışık hızı ile gitmek 1,3 saniye gibi bir süre alıyor. bizim bir arkadaş oraya gidiyor. biz ona ışığı yolladık diyelim. bize aynı anda düğme ile basıp haber vermesi 2,6 saniye sürüyor.
peki ışık hızından daha hızlı bir hız bulunsun. arkadaş 0,7 saniye daha hızlı bir sinyal olduğunu düşünelim. otomatik olarak bizim ışık hızını yolladığımız sırada bu arkadaş bize daha ışık oraya ulaşmadan ışığın geldiğini bildiren bir sinyal gönderecektir. bu şekilde belki de biz daha düğmeye basmadan zamanın öncesinden bize sinyal gönderip bu olayın önüne geçecektir.
şu an için zamanda cisim olarak geriye gitmek kütle çekim kanuna uymadığı için sıkıntılı gözüküyor. geçmişe gidildiği zaman bizden 2 tane olacağı için bu termodinamiğin birinci yasasına uymuyor gözüküyor.
bu sebep ile zamanda yolculuk günümüz şartları ile bir bakıma imkanı olmayan bir icat.
bir de zamanda geri gitmek için ışık hızından daha yüksek bir hıza ulaşılması gerekiyor ki ışık hızına sadece fotonların ulaştığı bilinen bir şey. eğer ki ışık hızına ulaşırken bizim gibi kütleli varlık veya cisimleri fotonlaşması gerekiyor.
geçen düşündüm foton olabilir miyim ? çoluk var çocuk var bakacak ailemiz var şahsen ben foton olamam. he olana da saygım büyüktür.