yıldırım güneş gibi şeylerin benim aklıma getirdiği bir fetva atayım ;
inanılmaz bir parlaklığa sahip olan ve aylarca gökyüzünde kalan Hale-Bopp kuyruklu yıldızı 1995 yılında keşfedilmişti. iki yıl sonra da Dünya'ya en yakın konuma gelmişti. Çıplak gözle aylarca izlenebilen bu yıldız rekor kırarak insanları şaşırtmıştı.
14.cüz 16.ayette (Hicr suresi) gökyüzündeki yıldızların izlenmesi anlatılıyor ve 14-16 sayıları Hicri 1416 Miladi 1995 yılını gösteriyor. Başta da belirttiğimiz gibi Hale-Bopp yıldızı da tam 1995 yılında keşfedildi ve uzun süre izlendi. O 1416 ise de naçizane fikrim saatlere bir vurgu var 00.00 beni düşünüyor gibi.
"Gerçekten de biz gökyüzünde yıldız kümeleri yaptık ve onları, gözleyenler için süsledik " (14.cüz Hicr 16)
Bu ayetten hemen iki ayet sonra da gökte hareket eden parlak bir ateşten bahsediliyor.Tam da iki yıl sonra bu yıldız dünyaya en yakın konuma ulaşıyor. Dolayısıyla hem 1995 keşfediliş yılına hem de en yakın olduğu yıla Kuran'da işaret ediliyor olabilir. Zaten bazı müfessirler de bu ayetteki ateşi kuyruklu yıldız veya göktaşı olarak anlatmışlardır.
Bu kuyruklu yıldızın 1995 yılında keşfedileceğini tabi ki eski çağlarda kimse bilemezdi o nedenle bu ayette mucizevi bir bilgiye şahit oluyoruz.
bir suyun kaldırma kuvveti var ama bir de suyun oluşturan yağmur var ; Baksana, Allah bulutları sevk ediyor, sonra onları bir araya getirip üst üste yığıyor! işte sen de onların arasından yağmurun çıktığını görüyorsun. Allah, gökteki dağlar büyüklüğündeki bulutlardan dolu indirir de onunla dilediğini vurur, dilediğini de ondan korur. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı nerdeyse gözleri alır!(Nur, 24/43).
Hani senin ki bilimsel noktası eyvallah ama bilimin alt yapısı ise islam değil mi ? senin gibi bir örnek vereyim...
Yer çekimi din gibi bir şey sürreal olan bir boyut şüphe ise bir insan uçar gibi bir düşünce ama bunu öyle bir boyuta getiriyorlar ki balon uçabiliyor o hal de bir hata var gibi bir boyut.