Macarlar'ın Türklerle akraba oldukları bilinir. Turanî bir ırktırlar. Ancak Asya'dan Avrupa'ya göçen Macar boylarının tamamı Türk değildi. Aralarında Türklerin de bulunduğu birkaç ırktan yapılan göçlerin bütünü ile Macarlar oluştu. Bugünkü Macarlar'a bu tarihî köklerinden başka, beş yüz yıldır fazlaca Alman kanı karıştığı da söylenebilir.
Asya'dan Avrupa'ya göçen Macarların dinleri de şamanist temelli dinlerdi. Fakat günümüzde tamamen Hıristiyanlaştılar ve katolik inancı Macarlar'a hakim oldu.
Dilleri kullandığımız Türkçe'den çok uzaktır. Macar dilinden örnekler görmek için aşağıda vereceğim bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu bağlantıda Orkun Yazıtları'nın Macarca çevirisi vardır
Macarlar dinlerini değiştirdikten ve Avrupalılaştıktan sonra bile eski özelliklerini kısmen devam ettirmişlerdir. Osmanlılar arasında Macar atlılarının gücünden bahsedilirdi. Mohaç'a kadar Avrupa'nın en güçlü kara ordusu da Macarlar'daydı.
Macarlar arasında Turan köklerini araştıran topluluklar da mevcuttur. ikinci Dünya Savaşı'nda Macaristan'ın ve Türkiye'nin Sovyet tehdidi ile karşılaşması üzerine Türkiye'deki ve Macaristan'daki bazı gruplar arasında da manevî yakınlaşmalar olmuştu. Macaristan'ın Ruslar tarafından işgali sonrası yaşanan katliamlar üzerine Arif Nihat Asya'nın "Macaristan Ağıtı" nı ve Hüseyin Nihâl Atsız'ın "Kardeş Kahraman Macarlar" adlı şiiri yazması buna örnek olarak gösterilebilir. Ancak bu ilgi manevî olmakla kalmış ve Türk-Macar ilişkilerinde herhangi bir gelişme gözlemlenmemiştir.
Kısaca toparlarsak, Macarların geçmişte bozkırlı, bugün ise şehirli olduklarını söyleyebiliriz.