toplam kullanım alanı içine çalışmak zorunda olup çocuk yüzünden çalışamayan annelerin çocuklarını bırakabileceği bir kreş de dahil edildiğinde çok daha faydalı olacak bir projedir.
tabii ki bütün camiler değil, kullanım oranı yok denecek kadar az olan camiler bu iş için biçilmiş kaftandır. böylece bütün gününü boş beleş geçirip avantadan maaş alan imamlar da din adına daha faydalı işlere yönelebilirler.
dikkatinizi çekti mi bilmem ama memlekette camiye sadece tuvaleti için giren insan sayısı, cuma ve bayram namazları dışında vakit namazlarını kılmak için giren insan sayısından çok çok daha fazladır.
zaten cuma ve bayram namazları biri imamlık edecek şekilde en az iki kişilik bir cemaatle de kılınabiliyor. namaza önderlik edecek imamlık vasfını kazanmak da gerçek müslümanlar için iyi bir edinim olacaktır.
ayrıca camide namazdan önce ya da sonra birbirinin yüzüne bakmayan insanlar cemaat oluşturmak için birbirleriyle diyalog kuracaklar, bu da insanlar arasında sosyal bir bağ oluşumuna destek olacaktır. yani camiler insanları kaynaştırma görevini de yerine getirmiyor artık.
bu proje ile, çocuk ve yetişkinlerin din de dahil olmak üzere her konuda daha geniş bilgi edinebilecekleri bir kütüphaneleri, çocuğunu bırakacak yeri olmadığı için çalışamayan kadınlar için de çocuklarını emanet edebilecekleri ücretsiz ya da çok cüzi ücretli bir devlet kreşi olacaktır.
ayrıca bu tesisler az da olsa bir istihdam yaratacaktır.
ve "hülele hülele ateistler cami yıktıracaklar" diye yırtınan müslümancıklara da iki soru sorar, bir müslümana yakışacak dürüstlükle cevaplayacaklarını ümit ederek kenara çekilirim:
- vakit namazı için kaç kere camiye gittiniz?
- gittiğiniz caminin imamına verdiği vaazlar dışında kaç kere şahsi olarak fikir danıştınız?