kore'nin dokuz kuyruklu tilki efsanesini konu alan dizi, koca bulamadığı için bir portre içine tilki olarak hapsedilen kızın yüzyıllar sonra tablodan kaçarak insan olma mücadelesine girişmesini konu ediyor. komedisi bol ancak yer yer gözleri nemlendiren dramasıyla gerçekten takdiri hak eden bir yapım. oyuncuların kalitesi ise filmi izlenir kılıyor.
esas oğlan Cha Dae-woong: aksiyon filmleri tutkunu ve iyi bir oyuncu olmaya çalışan genç Dae-woong başına bela olarak gelen gumiho sayesinde hayatını düzene sokar, belli başlı hedefler edinir. çocukluğundan beri baş edilmez bir haylaz olduğu için, gumiho ile başlayan değişimi çevresini hayrete düşürür. gumiho sırrının yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla, aşkına sahip çıkmak için esaslı bir mücadeleye girişir. oldukça şirin bir yüz yapısı da vardır.
gumiho: shin min ah'ı bu karakter için seçmekle gerçekten çok iyi bir iş yapmışlar. yüzyıllar öncesinin güzeller güzeli gumiho'su yaşadığı şehirde tüm erkeklerin hayranlığını kazanır. ancak kadınlar kocaları ve babaları bu hayranlıktan vazgeçsinler diye gumiho'nun insan ciğeri yiyen bir canavar olduğu dedikodusunu yayarlar. büyükanne samshin ise bir koca bulamazsa gumiho'yu tilkiye çevirip tabloya hapsedeceğini söyler. sonuçta gumiho kocasız kalır ve yüzyıllarca tapınaktaki tabloda hapsolur. bizim esas oğlan cha dae-woong'un tapınaktaki varlığını fırsat bilen gumiho onu korkutarak tablodan çıkması için yardım ister ve tablodan kaçmayı başarır. ancak bu defa yüzyıllar sonrasının kore'si gerçeği ile karşılaşan gumiho başlangıçta hayata adapte olabilmek için bizim esas oğlanı kullanır ancak zamanla ona sırılsıklam aşık olur. sürekli inek eti yemeyi seven gumiho'nun tilkilikten insanlığa geçiş sürecinde inanılmaz olaylar yaşanır.
park dong ju: gumiho'dan daha yaşlı bir tarihi kişiliktir. kökeni insan değildir. gumiho'nun tablodan kaçışı ile onun peşine düşer. yüzyıllar önce ölen sevgilisine benzediği için ona aşık olur. ancak son derece sabırlıdır. yüz gün içinde insan olabilmesi için gumiho'ya direktifler verir. ancak bu sürede gumiho'nun dae-woong'dan ayrılması için elinden geleni yapar. sonuçta ne mi olur? dong ju'nun asla güvenmediği insanoğlu ona esaslı bir ders verir. dizinin sonlarına doğru bu elemana her türlü sövüşte bulundum.
eun hye jin: güzel kızdır. dae-woong vaktiyle bunun peşinden epey koşmuştur ancak kız artist (gerçekten oyuncu) olduğu için buna yüz vermez. babası doktordur. zengindir. gumiho ortaya çıkınca peşindeki dae-woong'u kaybetmemek için bu sefer bu kız esas oğlanın peşinde düşer. tam bir "kaçan kovalanır" insanıdır. gumiho'nun insan olma sürecini sabote etmek için elinden geleni yapar ve hatta dong ju ile ortaklık bile kurar. buna da çok sövdüm. ancak son iki bölümde acımaya başladım.
yönetmen ban: bu adam tam bir türk delikanlısıdır. aksiyon filmlerinin unutulmaz yönetmeni ban, üzerindeki kara paltosu ve hiç çıkarmadığı güneş gözlüğüyle tam bir efsanedir. hayatını da aynen filmler gibi yaşamayı tercih eder. bir kaza sonucu tanıştığı cha min sook'a deli gibi aşık olur. onu her haliyle kabul eder. ancak onun bu aşkı yaşayış biçimi, bizim kan içip kızılcık şerbeti kusan anadolu delikanlısı gibidir. baba adamdır.
cha min sook: esas oğlanın halasıdır. evde kalmıştır ta ki yönetmen ban ile tanışana kadar. gayet sevimli bir karakter. ihtiras ve entrika nedir bilmez.
esas oğlanın arkadaşları ise dostluğun nasıl olması gerektiğinin en güzel ifadeleridir.
Bizim türk yapımcılar olsa ilk sahneden herkesi yatağa koyardı. saçma salak seks sahneleriyle diziyi sürdürmeye çalışırdı. biraz örnek almak için kore dizilerini takip etmek gerekir.