evrim teorisi

entry3497 galeri video28 ses2
    2763.
  1. biyoloji ile ilgisi olmayan kişilerin bile bazı veriler ile ilgi kurabileceği teori. ( dikkat ederseniz bilimsel gerçek demiyorum, çünkü bilim matematik gibi kesin verilere ulaşmaz, zaten ulaşırsa bir noktada biter, durur bütün araştırmalar. yani bütün kuğular beyazdır varsayımı başka bir renk kuğu bulunana kadar geçerliliğini korur sadece )

    gelelim o basit verilere, evrim teorisi der ki bütün canlılar ortak atadan türemiş, doğal seleksiyon ile bazı türler bugüne gelene kadar yok olmuş, genlerini nesillere aktarabilenler bugünlere mutasyonlara uğrayarak gelmiş..

    memeyi düşünün. memelilerin dişilerinde var, fakat erkeklerinde de meme ucu var? anatomik olarak hiçbir işe yaramayan bu meme ucu erkeklerde neden var? hiç düşünüp sordun mu bu soruyu? sorma, senin zaten başkaları tarafından verilen kalıplaşmış fikirlerin var gerek yok..

    mesela kuyruk sokumu kemiği neden kuyruğu olmayan insanlarda da var?

    neden yirmilik dişlerimiz hiçbir işe yaramamasına rağmen çıkıyorlar?

    akıllı tasarım akıl edememiş herhalde bunları,

    evrimsel biyoloji bunu körelmiş organların varlığı olarak açıklıyor, ve insan vücudunda şu an 40'tan fazla körelmiş organ ve yapı mevcut. evrimsel süreçte ayağa kalkan insanın, dengede durabilmesi için kuyruğa ihtiyacı kalmamış, ya da otçul beslenmeden etçil beslenmeye geçen insanların o geniş çene yapısı ve öğütücü dişlere ihtiyacı kalmamış...

    evrim ile ilgili kafanda soru işaretleri varsa embriyoloji ana bilim dalı tam da sana göre, ortak ata ile ilgili aradığın cevaplar burada.

    en şaşırtıcı olan, canlı embriyolarını birbirinden ayırabilmek için haftaların geçmesi, haftalar geçtikten sonra ancak türe ait genetik kodlar devreye giriyor ve türler birbirinden ayrılıyor.. sen iki haftalık insan embriyosunda solungaç yarıkları olduğunu biliyor muydun?

    not: genelleme olarak insan dedim, dönem dönem latince adlarını hatırlamıyorum şimdi anlayın siz.
    1 ...