gençliğin apolitik olmasının nedenleri

entry53 galeri
    16777214.
  1. günümüz gençlerinin ülke meselelerinden çok karı kızla, futbolla, ıvır zıvır konularla ilgilenmelerinin nedenleridir.

    Özel kanalların faaliyete geçmeleri ile toplumun magazinleştiği doğrudur. Ancak avrupa ülkelerinde bizden çok daha önce birçok yerel ve ulusal kanal vardı, kaldı ki kötü olarak nitelediğimiz birçok programın formatı da avrupa kaynaklıdır. Kimsenin kafasına silah dayamıyorlar tv seyretmeleri için.

    Özel kanalların kitap okuma seviyesini düşürdüğü tamamen bir saçmalıktır. Çünkü kitap düşmanlığı bizim toplumumuzda en az 300 yıldır var olan bir hastalıktır. Bütün kanalları kapatıp evlerdeki televizyonları toplasanız dahi bu millet kitap okumaz, çünkü bu milletin okuyup öğrenmeye götü yoktur.

    Gençlerin apolitize olmalarında dış güçlerin rolü var demek saçmalığın daniskasıdır, zira seksen öncesindeki politik hal de dış güçler tarafından pompalanmış psikolojik bir harptir.

    amerikan 6. filosunu kovmak isteyen solculara ülkücüler saldırmadı mı? Bir taraf rusya'nın öbür taraf amerika'nın gazına gelmedi mi?

    Atatürk resimlerini indirip lenin resimleri asanlar hangi salaklardı dersiniz?

    Ya da uğrunda enver paşa'nın postunu deldirdiği turan ülküsünün boş bir tenekeden ibaret olduğunu göremeyen dangalaklar kimdi sizce?

    Gençlerin apolitize olmalarının tek gerçek nedeni, iletişim teknolojisinin son derece hızlı gelişmesi ile gençlerin dış dünyadan oturdukları yerden haberdar olma imkanına kavuşmalarıdır.

    Seksen öncesinde yurtdışına yılda birkezden fazla çıkmanın yasak olduğunu, döviz bulundurmanın büyük suç sayıldığını kimler hatırlıyor?

    Ya ithal malların yasak olduğunu ve sigaranın dahi kaçak sayıldığını kimler hatırlıyor?

    Milletin yağ, şeker, tüp kuyruklarında bekleşmekten fırsat bulup da etrafına bir türlü bakamadığını?

    Eğer internet ve cep telefonu altmışlı ya da yetmişli yıllarda icat olunup memlekete gelseydi eminim onca sağ-sol çatışması ve seksen darbesi asla olmazdı.

    Peki neye yariii ki bu internet? ya da iletişim teknolojisi?

    insanların başkalarının ne şartlarda yaşadıklarını öğrenmelerine yarıyor hemşerim.

    Başkalarının bir eli yağda bir eli balda gününü gün ettiğini gören hangi gençlik politikanın alaveresiyle dalaveresiyle uğraşır sizce?

    Hadi okullarda gerçek tarih öğretilmiyor, ulan bunu öğrenmenin binbir türlü yolu varken, neden kimse buna meyletmiyor?

    Nedenini ben söyleyeyim... Yıllar yılı politik ve ekonomik sıkıntı içinde yaşayan kitlelerin artık sıtkı sıyrılmıştır. Kemer sıkma politikalarını, muhasır medeniyet martavalını, içi boş vatan millet sakarya edebiyatını kimse yutmamaktadır.

    Başbakan, Bakan ve vekil çocuklarının yalılarda, turistik mekanlarda askerlik yaptıklarını, hatta bazılarının hiç yapmadığını gören hangi türk evladı bu martavallara kanar ki?

    Şimdi tüm bunlar gözardı edilerek, gençliğin apolitize olmasını dış güçlere bağlayanlar, tıpkı youtube'a erişimi yasaklayan savcının yaptığı gibi kafalarını kuma gömerek birşeyleri sakladıklarını ya da yokettiklerini sanmaktadırlar ancak papaz artık pilav yememektedir. Kedi de kaymaktan bıkmıştır zaten, farklı lezzetlerin varlığını öğrenmiştir, onları tatmak istemektedir.

    Sizce, toplumumuzun asıl hastalığı olan tüketim çılgınlığının temelinde yatan psikolojik unsurlar nelerdir? Neden her icat olanın üstüne mal bulmuş deli gibi atlıyoruz?

    Hani kadınlar erkeklerin seks manyaklığından şikayet ederler de asıl mesele erkeğin açlığıdır ya... ve allah insanı açlıkla terbiye etmesin diye güzel bir halk deyişimiz vardır ya...

    Aha gençliğin apolitize olmasının asıl sebebi de açlıktır azizim açlık...

    Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin... amin...
    1 ...