Yenilikçidir.
Göktürk Devleti zamanında kullanılan runik alfabede bulunmayan, ancak bugün var olan, sesleri türeterek, Orkun alfabesini öğrenmeyi kolaylaştıran bir de kitap yazarak, eğitim videoları hazırlamış, aynı zamanda sahaya inerek, Orkun alfabesi kullanarak yazma ve okuma dersleri vermekte olan bir Türk'tür.
Onu diğer paleografya çalışanlarından ayıran en önemli özellik, "devrimci" sayılabilecek yaklaşımlarıdır.
Bu yaklaşımlar şöyle özetlenebilir:
1. Sözcükler arasında Orkun yazıtlarındaki gibi iki nokta kullanmaya gerek yoktur. Sözcükler arasında boşluk bırakmak yeterlidir.
2. Orkun yazıtlarında ünlü harfler yer darlığı yüzünden tam olarak yazılmamıştır, bu gün yazacak yerimiz çoktur, bütün ünlüleri yazabiliriz.
Böylece sözcükleri tahmin ederek okumak yerine gerçekten okuruz.
3. Dilimiz gelişmiş, günümüzde dilimizde geçmişte bulunmayan sesler ortaya çıkmıştır. Bu seslerin karşılığı olan harfler türetilmeli, bu seslerin karşılığı olan harfler bulunmadığı için bu seslerin, başka seslerin harfleriyle yazılmasına son verilmelidir. ( c, f, h, p gibi dilimizde
o gün olmayan ama bugün bulunan seslerin harflerini kendisi türetmiş, bu nedenle zaman zaman eleştirilerle de karşılaşmıştır.)
4. Ayrıca birbirinden farklı seslere sahip ortak harflerin ayırt edilebilmesi için u ile o harfini, ü ile ö harfini birbirinden ayırmayı sağlayan harf değişiklikleri geliştirmiş, metinlerin daha kolay okunmasını sağlamıştır.