"birey laik olamaz, devlet laik olabilir" tezi düşünüldüğünde laikliğin dinsizlik olduğu söylenebilir. devletin laikliğini savunanlar dinsiz değildir ancak laikliği kendi içinde yaşamak isteyen her görüşe açık, hristiyanlığı da yahudiliği de doğru bulan birisi dinsizdir. tekrarlıyorum laiklik bireyin değil devletin benimseyeceği bir sistemdir.
öncelikle türkiyede laiklik yoktur. din devlete karışamaz fakat devlet dine rahatlıkla karışabilir. krizlerde, artan suç olaylarında, depremlerde kısaca hemen her felakette devlet cuma hutbelerinde ne anlatılması gerektiğini emreder. bu laikliğe aykırıdır!
türban tüm ülkelerde serbesttir, gerek kamu alanında gerek okullarda. bir ülke hariç o da afrika ülkesiydi sanıyorum. kamusal alan ya da okullarda türbanın serbest bırakılması laikliğe gölge düşürmez. bunu siyasal simge olarak kullananlar var fakat inançları içinde takanlar var. neden bir kaç propagandacı yüzünden sahiden inananların hakkı yeniyor anlamıyorum! alkolü kötüye kullanan bir sürü kişi var ülkemizde, ama edebiyle içende. o zaman alkol kötülük teşkil ediyor diye toptan onu da yasaklayalım. olmaz, laikseniz, özgürlüğü savunuyorsanız, bari onu doğru yapın.
şeriat'ın gelmesinden korkan tüm cenaha buradan sesleniyorum şunu kafanıza sokun; islamda örtünme zorunluluğu vardır fakat istemeyenleri zorlama örtmek yoktur. böyle bir kanun kur'anda ya da hadislerde belirtilmez. iran bunu kıçından uyduruyorsa bilemem. şeriat denilince direk iran'ı örnek göstermeyin! şeriat bu demek değildir.
kelime anlamı olarak şeriat din demektir. her inanan şeriatçıdır.
son olarak çeşitli islam alimlerinin görüşlerini yazmak istiyorum.
-şeriatı allah koymuş ve kullarını sorumlu tutmuştur.
allah şeriatı, kullarının ebedi hayata ve hakiki saadete ulaşmaları için gönderilmiştir.
-şeriat kavramının içinde, imani hükümlerin yanında ahlaka, ibadete ve günlük hayattaki işlere dail hükümlerin hepsi vardır.
-şeriat kelimesiyle açıkça; kur'ana, hadise ve icmaya dayanan hükümler kastedilmiş olur.
-genel anlamda, her peygamberin getirdiği ilahi kanunlara da şeriat denir.
şeriat dinin kendisidir. öncelikle kişi şeriatı kendi içinde yaşamalıdır. ancak istemeyenlere inanmayanlara osmanlı döneminde olduğu gibi saygı duyulmalıdır. laik devlet düzeni içinde yaşıyoruz, çünkü çok çeşitli görüşlerde şeriatın kanunlarını devlete yansıtmak oldukça güç ve zor. bu yüzden şeriat savunucuları dini kendi içlerinde yaşasın, laiklik savunucuları da dine biraz daha saygı duysun.