Hangi mesleği seçsem diye bir şey olmaz! insanın mesleği doğuştan gelen, üstüne zamanla eklediği hobileri, zevkleri, bilgisi vs. ile gelişir ve mesleğe dönüşür!
Ülkede yapılan hata;
- Bilgisayar oynamaktan zevk alan insanın programcı ola bileceğini düşünmesi ama hayatında basit bir flash kodu dahi yazmayı denememiş olması!
- Hiç sosyal olmayan, genel karma bilgi/Kültürü iyi olmayan, idealist olmayan, ayrıntıya önem vermeyen ağzı çok çok iyi laf yapan (Boş konuşan değil ikna edici ola bilen) aşırı derecede okumaktan sıkılan birinin sırf sınava çalışıp okulu bitirerek avukat olması ve aç açına sefil bir avukata dönüşmesi!
- Kan görmeye dayanamayan, ömrü hayatında biyoloji hiç var olmamış birinin doktor olması haliyle hastanın karnında kürek unutacak kadar şuursuz bir hale gelmesi!
- Elektronik satın almayı seven birinin elektronik mühendisi olmaya çalışması ve okul bitince iş bulamayan mühendisler kervanına katılması
- Hayatında bir ürün satmamış, birini buna ikna edememiş, antisosyal birinin işletmecilik, Halkla ilişkiler okuması
vs. vs gider de durur! işin acı tarafı her hangi bir mesleğe gire bilmek için sadece Üni. sınavına 1 yıl ezber yapmak, peşinden ezberle vizeleri vermek yeterli oluyor!
Yani sen o mesleği seviyorsun ama o meslek seni sevecek mi!
Kişi kendi hamuruna bakmalı! O hamur ne ise mesleği de o yönde seçmeli! Aksi olduğu taktirde o meslekte en iyi ihtimalle iş bulmuş fakat ömür boyu şikayet eden, başarısız keyifsiz biri olursun ve o mesleğin hak edeceği kazancı asla elde edemezsin yada zaten o mesleğe hiç başlama şansın olamaz! Siyaset, torpil vs ile 3-5 kazanç sağlasan dahi kısa ömürlü olur!
Özellikle 12 yaşına kadar olan çocukluk dönemde aslında bir insanın ileride neyi meslek olarak yapıp, neyi yapamayacağı çok belli oluyor. Bu dönemi iyice bir değerlendirip kendine uygun meslek hangisi ise onu yapmak gerekir!