cern'de “ışık hızından hızlı, bilgi hızı ve zamandan bağımsız foton telepatisi” bulundu ancak açıkça söylenemedi. fiziksel amaç belli iken metafiziksel sonuç ilginç oldu.
basına yansıyan bilgiye göre gran sasso bilim tesisindeki bilim emekçisi parçacık fiziği uzmanları, albert einstein’ın özel görelilik kuramını çökertebilecek bir açıklama yaparak ışıktan hızlı “nötrino” parçacıkları bulduklarını iddia ettiler.
kuantum sıçramasına göre enerji transferi bilgi transferi olarak ortaya çıkmaktadır. bunun gerçekleşmesi için atom altı parçacıklar devreye girer. isviçre cern’ de yapılan deneyde atom altı parçacığı olan kayıp halka bulunmaya çalışılmaktadır. kayıp halkaya ulaşıldığında atom altı parçacıkların formülü bulunmuş olacaktır.
hadron çarpıştırıcısı deneyinde bir de foton telepatisi denilen bir durum ortaya çıkmıştır. cern ’de yapılan deneyde inanılmaz bir olay gerçekleşti. bu deneyin aynısı cern’e 10 km uzaklıktaki bir yerde ve chicago’da da bir merkezde yapıldı. her 3 yerde de benzer foton üretilmişti. cern’deki foton üzerinde çalışmalar yapılır ve hareket ettirilir. 10 km uzaktaki merkezde ve chicago’da aynı deney yapılmadığı halde fotonun aynı anda ve aynı yöne hareket ettiği gözlemlenmiştir.
atom altı parçacık fiziğinde 3 farklı yerde yapılan bu deneyde parçacıkların birbiriyle bağlantılı olduğu ve aralarında eş zamanlı ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştır, aynı manyetik alanda olan parçacıklar binlerce kilometre ötede de olsa aynı hareket ederler. atom altı parçacık fiziğinde, farklı yerde yapılan deneylerde, parçacıkların birbiriyle bağlantılı olduğu ortaya çıkarmıştır. bu deney de ışık hızından daha hızlı bir hızın olduğunu ortaya koymaktadır.
bu deneyden hareketle teorik fizikçiler, “bilgi ışıktan hızlı gidiyor” tezini geliştirmişlerdir. bu tez nedensellik ilkesini altüst etmiştir. nedensellik ilkesinde bir sonuç nedene bağlı olarak ortaya çıkıyordu. elektrik düğmesine basmayınca lamba yanmıyordu. nedensellik ilkesi geçerli değilse, elektrik düğmesine basmadan, elektriği düşünerek lambanın yanması mümkün olacaktır. şizofrenlerin söylediği “düşünce ile elektriği yaktım” iddiasının bir bakıma deneysel olarak gerçekleşebileceğini gösteriyor.
bilginin ışıktan hızlı gittiğinin anlaşılması üzerine bilgi iletim deneyleri yapılmaktadır. teorik olarak yapılan bir astronot deneyi var. bu deneyde bir ışık yılı uzaklıktaki gezegende bir astronot vardır. dünyadaki bir laboratuvardan ona haber gönderilecek olsa ancak bir ışık yılı sonra oraya ulaşacaktır. fakat fiber optik çember yapılıp fotonlar çember içerisinde döndürülür. aynı sistem astronotun da yanında yapılır, orada da fiber optik tüpün içinde fotonlar döner. bu iki cihaz beraber hareket ettiğinde, dünyadaki cihazın fotonlarının yönünü oynatarak haber gönderildiğinde bir ışık yılı uzaktaki astronotun yanındaki fotonların yönü değiştirilecektir. astronot bunu gördüğü anda haber alacaktır. bir mesaj geldiğini anlayacaktır. sanki mors alfabesi gibi mesaj gönderilecektir. artık bu teze göre teori kabul edilmiş ve hipotez haline gelmiştir. kuantum uyumuna göre bir dil oluşturuluyor.
atom çekirdekleri parçalanıp da, daha hızlı parçacık bulunduğunda o parçacığın tanımlaması yapılacaktır. çünkü fizik ilk başladığında, ses hızının bittiği yerde fiziğin biteceği düşünülürdü. daha sonra ışık hızının bittiği yerde fizik bitti denildi. teorik fizik ve atom altı parçacık fiziği içerisinde de ışıktan daha hızlı parçacıklar bulunursa yeni bir fizik alanının ortaya çıkacağından bahsedilmektedir. bir bakıma bu yaratılış fiziği olacaktır. dünyada ışıktan hızlı giden parçacıklar (nötrino veya psikon) belki de ışınsal varlıkları, ruhsal enerjiyi, ruhu, melekleri, ruhanilerin varlığını bir enerji formu olarak göstermeye yarayacaktır.