eleştirilerinize eşlik etmek istiyorum tüm iyimserliğimle yazmış olduğum ilk entrye rağmen.
bunda ülke insanının içerisine çekilmiş olduğu yaşam koşullarının maddi ve manevi tatmin yetersizlik başı çeker.
özellikle bu ilaç tüketiminin çok büyük bir bölümünü kapsayan 16-30 yaş aralığının politik,yönetimsel kusurlar sonucuyla buna yönelimleri de söz konusu.
bunların da başını ülke gençlerinin küçük yaşlardan itibaren ahmakça bir eğitim sistemi,deneme-sınama-sınav odaklı yerleştirme ve öğretim sistemi bununla birlikte başlayan kişisel bunalımlar,aile baskısını iliklerine kadar hissetme hatta daha öteye gidelim çevresel etkiler,ilişkisel çekişmeler/rekabetler çekiyor. en taze beyinler içinde olmak istemediği çabalara itilip,özgün yeteneklerini keşfedemeden,yönelim alanları belirleyemeden hayata hazırlanmak dolayısı ile daha en başından mutluluk,kişisel beğeni ve haz kavramlarının bütünsel gerçekliğini bilemeden koşuya başlamak zorunda kalıyorlar.
olmak istediğin,mutluluk duyacağın ya da hedeflediğin meslek grubunun eğitimini veren anfilerde,sınıflarda oturarak değil de sistemin sana müsaade ettiklerinde bulunduğun bir lisans eğitimi anfisinde yahut hangisi bana daha çok kazandırır,hangisi en az riski taşır kaygısıyla seçtiğimiz sınıflarda devam eder geçer bu süreç.
onunla da kalmaz tabii. okulun biter istihdam edilemezsin.
istikbal kaygısı,maddi-manevi yetersizlikle birlikte aylarca süren kimileri için yılları kapsayan gerilim ve stres dolu bir bekleyiş başlar..
yine önüne kpss ve türevleri olan sikim formatlı bir yazılı yoklama sistemi çıkartılır !
ya bir kez daha eşek gib oturur buna uğraş verirsin ya özel sektöre yönelirsin.
bir özel sektör çalışanı olarak koşullarımı ben biliyorum. birçok arkadaş da benim gibi biliyor. istisnalar da kaideyi bozmuyor.
istikbal kaygısı,maddi-manevi yetersizlikle birlikte aylarca süren kimileri için yılları kapsayan gerilim ve stres dolu bir bekleyiş başlar..
tüm bu süreçle içerisinde bir çocukluk ve gençlik dönemi geçiren insanlar nasıl olsun da insani ilişkilerinde bünyesinde biriken bu kirli suyu sterilize etme düzeyini maksimize etsin.
bu bile başlı başına kuvvetli bir ülkesel problemdir !
insanların duygusa ilişkilerindenden,ailevi ilişkilerinden,çevresel ilişkilerinden,bireysel bazdaki iişkilerinden,sağlık problemlerinden ve bilumum diğer sorunlarından bahsetmedik bile !
hükümet ve maliye politikası konulardan bahsetmedik bile !
güya yapıcı bir entry girip,direnelim kelimesi üzerinden konuşup bırakacaktım..