Eskiden ( 10/15 sene önce falan) gençler üniversite hedeflerine ODTU, Boğaziçi , istanbul Üniversitesi gibi belli başlı devlet üniversitelerini koyardı. Hedefleri tutardı tutmazdı o ayrı konu . Şimdiki nesil ise daha hedeflerini sorduğunuzda Özyeğin Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi yok Yaşar Üniversitesi diye özel üniversiteleri saymaya başlıyor. Çok iyi özel üniversiteler de var tabiki (Ör: Bilkent) ama özel üniversitelerin bu kadar rağbet görmesi ;
-herkesin maddi durumu özel üniversitelere gitmeye elverişli olduğu için mi
-yoksa yeni nesil gerizekalı olduğu için kendine düşük hedefler koyduğu için mi
-yoksa sıçılmış eğitim sisteminde ailelerin çocuklarını devlet ortaokul lisesine göndermek istemeyip varını yoğunu ortaya koyup çocuklarını kolejlere gönderip paralı eğitim mantığına çocuklarını alıştırmaları ve gençlerin otomatik olarak özel kolejden çıktım, özel üniversiteye gitmeliyim düşüncesine sahip olmalarından mıdır ?
Ayrıca bu hızla artan özel üniversiteler ,isim yapmış devlet üniversitelerinin isim yapmış hocalarını transfer ederek bu devlet okullarında eğitim kalitesinin düşmesine ve dolayısıyla bu okullara gösterilen talebin de düşmesine sebep olmuştur.
Ayrıca Türkiye deki aptal bir özel üniversiteye deli gibi para verinceye kadar aynı paraya yurt dışında üniversite okuyabilir , yabancı dilinizi de mükemmel hale getirebilirsiniz.