macbook air

entry77 galeri
    46.
  1. her yazılım geliştiriciye banko önerdiğim apple ürünü.
    şimdi biz it sektörü çalışanları olarak en büyük sıkıntıyı zaman bulma konusunda çekiyoruz. ki düşünün linux/unix sistemlerde çalışmak bizim için bir zorunluluk neredeyse.

    bu cihazların artısı şuralarda;
    - konfigürasyon yaparken hiç bir şekilde zorlanmıyorsunuz. inanılmaz iyi. port başka bir yazılım tarafından zaten dinleniyor vb. gibi sorunlar yaşamıyorsunuz.

    - stabilite. bir yazılımcının arayabileceği en iyi şey. bir gün çalışan bir şeyin ertesi gün de çalışabilir olmasını isteriz biz. bundan ötürü stabilite bizim için çok önemlidir. windows ve linux dağıtımlarında da aynı stabiliteyi yakalayabilirsiniz fakat bu sistemlerde oran %80ken os x de çok daha yüksektir. kurduğunuz hiç bir program sıkıntı yaratmıyor çatır çutur kuruluyor. istersen 2 sene kullan sistem şişmiyor. ilk günkü gibi.

    - güç. kimi arkadaşlar gücün sadece donanım olduğunu zannederler fakat önemli olan donanımı verimli kullanan bir işletim sistemidir. windows ile linux/unix sistemlerin çalışma mantıkları, ram doldur boşalt mantıkları tamamen farklıdır. örneğin linux/unix sistemler için boşta kalan ram israftır mantığı varken, windows "biraz boşta kalsın da patlamayayım" mantığı güder. os x'te 4gb ram ile aldığınız performansı 8gb ram ile windows'ta alamazsınız. linux'ta da tam anlamıyla alamazsınız fakat gene iyidir. ne kadar program açarsanız açın bana mısın demez. ayıptır söylemesi 13" early 2015 modeli var bende, hiç bir sorun sıkıntı yaşamadım.

    - patlama çatlama derdi yok. gerek time machine gerekse sistemin ana yapısı olsun sistem çökmüyor. diyelim ki barzosunuz ve sistemi batırmayı başardınız. bu sefer de devreye "genius bar" giriyor ve sizi hemen kurtarıyor.

    - mobilite. hafif bir cihaz ve gerçekten şarjı inanılmaz gidiyor. siz de böylece dilediğiniz yerden işlemlerinizi hallediyorsunuz. ben yanımda şarj aleti taşımayı unuttum diyebilirim. ayrıca touchpad olayı çok güzel ayarlanmış. mouse'dan vaz geçemeyen birisi olarak şu anda elime mouse alınca sanki ilk kez kalem tutmuş ilkokul öğrencisine dönüşüyorum.

    - güncelleme. bu apple cidden takdiri hak ediyor. telefon olarak hala gözüme giremese de (denedim) bilgisayar olarak cidden çok iyiler. yani, telefonları güncellemiyorlar demiyorum. telefonları da güncelliyorlar fakat ben iphone sevmiyorum. neyse, bu adamlar her sürümde yazılımı daha da iyileştiriyorlar. yazılımın bir üst sürümde kasması gerekirken, bir üst sürümde bilgisayar daha hızlanıyor. öküz gibi güncelliyorlar. 2-3 sene sonra miyadını dolduracak bir bilgisayar da değildir. peşin peşin diyorum. bazı tecrübelerim bana bunu söylüyor.

    ===

    eksileri:
    - pahalı. gerçekten pahalı. 3000küsür tl lerde dolaşan fiyatları var. şimdi bunu alacağına gidip tabi ki 16gb ram li i7 işlemcili 2-4gb ekran kartlı bir makine alabilirsin evet doğru. fakat geliştiriciysen, işletim sistemindeki o farkı yakalayamayacaksın. oturur linux kurarım dersin, uğraş kardeşim ekran kartıyla hotkey sürücüleriyle ondan sonra.

    - aksesuar. maliyeti 20kuruşu geçmeyecek kauçuk klavye koruyucusuna 100tl para verirsin. ciddiyim.

    - yedek parça. şarj aleti bozuldu mu boku yedin. 350tl fiyatı var. dikkatli kullanmak gerekiyor. fakat çok fazla şarj etmediğin için pek bozulacağını düşünmüyorum. ama korkudan sleeve çorap aldım kapladım kablosunu.

    - donanım konfigürasyonu. donanımı modifiye edemiyorsun. yarın bir gün video falan render edeceksen, macbook pro'ya domalacaksın. yanlışlıkla air falan aldıysan bu bana yeter diye rendercı arkadaşım, geçmiş olsun. gideyim modifiye edeyim diye bir şey yok. benim işim için gayet yeterli, yukarıda bahsettim ne iş yaptığımı.

    sonuç: biraz paraya kıyın alın abi bu cihazı. dileyenleri yeşillendirebilirim.
    3 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük