sebeplerinin insanların kesinlikle değişimine ve iyiliğine olması için oluşturulmuş sorudur.
Zaman ayırıp yargısızca ve farkındalıkla okuyacak kişiler için durum şöyledir :
Sorumuz : Neden isa, Musa, Hz. Muhammed -Hindistan dışında doğmuş üç dinin kaynakları - doğrudan reenkarnasyondan bahsetmezler ?
Bunun bir nedeni var ve Musa bu nedenin farkındaydı... Çünkü Mısır ve Hindistan sürekli bağlantılı halde olmuştu. Bir zamanlar Afrika'nın Asya'nın parçası olduğu ve kıtanın yavaş yavaş uzaklaştığı sanılmaktadır. Hindistan ve Mısır birleşikti, bu nedenle bu kadar benzerlik vardır. Güney Hindistan'ın siyah olması tesadüf değildir ; damarlarında kısmen Arap kanı taşımaktadır, zencidir -tam değil ama eğer Afrika Asya'yla birleşiktiyse, kesinlikle Hintlilerle Araplar karışmış olmalı ve o zaman da Güney Hindistan siyah oldu.
Musa, Hindistan'ın gayet iyi farkında olmalıydı. Keşmir'in hem Musa'nın hem de isa'nın orada gömülü olduğunu iddia etmesi seni şaşırtacak. Mezarlar oradadır - Bir mezar Musa için, bir mezar isa için.
Musa ve isa reenkarnasyon teorisi nedeniyle Hindistan'da olanları gördüler. Reenkarnasyon teorisi yüzünden Hindistan çok uyuşuklaşmıştı : Acele yoktur. Hindistan'da zaman duygusu yoktur, şimdi bile. Herkesin koluna saat takmasına rağmen, zaman duygusu yoktur. Birisi 'Akşam beşte seni görmeye geleceğim' diyorsa, bu her anlama gelebilir. O kişi dörtte gelebilir, altıda ortaya çıkabilir, hiç gelmeyebilir - ve bu ciddiye alınmaz ! Sözünü tutmadığından değildir, zaman duygusu yoktur ! Sonsuzluk varken zaman duygusuna nasıl sahip olacaksın ? Bu kadar çok yaşam varken, neden telaş edesin ? Kişi yavaş yavaş ilerleyebilir ; nasılsa günün birinde ulaşacaktır.
Reenkarnasyon teorisi Hindistan'ı çok uyuşuk, sönük yaptı. Hindistan'ı tamamen zamandan habersiz hale getirdi. insanların ertelemelerine yardım etti. Yarına erteleyebiliyorsan, o zaman bugün daha önce olduğun gibi kalacaksın ve yarın asla gelmez. Reenkarnasyon gerçeği değişmeden aynı kalmana yardımcı olan bir gerçek halini aldı. Ve Hindistan sadece yarına değil, bir sonraki yaşama bile nasıl erteleyeceğini bilir.
Musa ve isa Hindistan'ı ziyaret ettiler, ikisi de farkındaydı. Muhammed Hindistan'a hiç gitmedi ama gayet iyi farkındaydı çünkü Hindistan'a çok yakındı ve Hindistan'la Arabistan arasında sürekli alışveriş vardı. insanlara 'Tek bir yaşam vardır, bu son fırsattır -ilk ve son- bunu kaçırırsanız, sonsuza kadar kaçırmış olursunuz' demenin daha iyi olduğuna karar verdiler. Bu, güçlü bir özlem yaratmanın, insanlarda kolayca dönüşebilmelerini sağlayan bir yoğunluk yaratmanın yoludur.