7 nokta 4 yetmedi mi

entry198 galeri
    187.
  1. bir farklı versiyonu gürcistan'da yaşanmıştır.

    sene: 1999
    yer: türkiye
    doğal afet çeşidi: deprem
    ölenler: masum insanlar
    kasıtlı olarak yaptığı varsayılan hayal ürünü: tanrı (müslümanların inandığı)
    sebep: laik rejimden kaynaklı artan edepsizlik ve kafirliğin önünün açılması.

    sene: 2015
    yer: gürcistan
    doğat afet çeşidi: sel
    Ölenler: masum insanlar
    Kasıtlı olarak yaptığı varsayılan hayal ürünü: tanrı (ortodoks kilisesinin inandığı)
    sebep: komünist rejimlerin zamanında tüm haç ve kilise çanlarını yasaklayıp, tüm parayı hayvanat bahçeleri inşaatına ayırmaları.

    yaratıcının adı değişse bile mevzular aynı. aslında çözemedikleri 2 sorun var, tüm savaşların nedeni bu: https://galeri.uludagsozluk.com/r/808090/+

    bu tip olaylar insanın ateşi bulduktan sonra barınabilmesinden, yaşayabilmesinden, düşenecek vakti olmasından ve besinleri ısıtıp çiğ olmadan tüketerek enerjiye çevirebildiği besin miktarı arttığından beri süregelen bir döngüdür. ilk adımdır, ilk akla geleni gerçek sanmaktır. mantığın temellendirmeden cümle kurmaktır. abartmıyorum, örneklendiriyorum:

    sene: isa'dan önce 2 bin (milattan önce 2 bin)
    yer: mısır
    doğal afet çeşidi: sel
    ölenler: masum insanlar
    kasıtlı olarak yaptığı varsayılan hayal ürün: mısır tanrıçası isis
    sebep: isis'in biricik kocası Osiris'un ölmesi ve her sene yas tutan isis bacımın gözyaşlarının sel olması. (dilimizde deyim olarak kullanılmaktadır, dil önemlidir.) kaynak

    bu 3 örnek irdelendiğinde herhangi birinin sebebi, diğerinden daha mantıklı yahut mantıksız değildir. 3'de aynı kafanın sesidir. kafanın değişmesi gerekir. değişimden kasıt gelişimdir. sebep-sonuç ilişkileri mantıklı temellere oturtulmalıdır. bununda tek yolu sekülerizm'dir. dil önemlidir çünkü türkçesi: dünyacılıktır. tanım olarak: Toplumda ahiretten ve diğer dinî, ruhanî meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki hareket. milattan önce 2 bin yılından itibaren deprem-sel gibi doğal afetlerin istatisliği tutulmuş olsaydı dogmatik bir şekilde hayal ürünü bir nedene bağlanmadan sadece araştırılmış olsaydı şuan da insanoğlu daha fazla yol katedebilirdi. dünyacılık demişken, bizlerin en çok duyduğu haliyle (bkz: laiklik).

    fedit: https://www.youtube.com/watch?v=nMGVMvqSQ-8
    2 ...