Mani belirtileri şöyle özetlenebilir:
1. Enerji artışı, kolay yorulmama,
2. Aşırı neşelenme veya aşırı sinirlilik
3. Dikkatin çabuk dağılması
4. Uyku ihtiyacında çok azalma
5. Cinsel istek ve aktivitede artma
6. Hastalığı kabul etmeme
7. Aşırı para harcama
8. Riskli davranışlar içine girme
9. Konuşmada aşırı artma, konuşmanın bölünememesi, hızlı konuşma. konuşmada ve düşüncelerde hızlanma
10. Kendine aşırı güven, kendini büyük ve önemli biri olarak görme, herkesten daha üstün ve yetenekli olduğunu hissetme
11. çok alkol tüketme, hatta kendini alkolik sanma.
12.Mani dönemindeki kişi umursamazca hareket eder ve gerçekdışı beklentilere girer; örneğin birikimleriyle kumar oynar, uygunsuz cinsel aktivitelere girer ya da mantıksız iş yatırımlarına girer. Çevresindekiler bu davranışları ve beklentileri doğal olarak hoş görmeyeceklerinden ve benimsemeyeceklerinden agresifleşirler, kavga çıkarırlar ve kendisini onaylamayanları suçlarlar. Bazı kişilerde gerçekdışı beklentiler ve hayaller öyle aşırı olabilir ki sanrılar bile başlayabilir.
Hastalık taşkınlık yani mani döneminde ise aşırı para harcama, cinsel ilgi ve aktivitede artma ile kişiye ve aileye ciddi maddi ve manevi zararlar verir.
Çökkünlük dönemleri ise diğer depresyonlara göre daha ağırdır. Depresyonda hastada mutsuzluk, karamsarlık, umutsuzluk, özgüvende azalma, değersizlik hissetme, abartılı suçluluk veya pişmanlık duyguları, eskiden zevk aldığı faaliyetlerden zevk alamama, iştahsızlık veya uykusuzluk gibi değişiklikler, ölüm ve intihar düşünceleri, bedeninde nedeni açıklanamayan ağrılar ortaya çıkabilir. ayrıca bu hastalık alkol ve madde bağımlılığına yol açabilir.
13. manik depresif olan bir hasta da sonradan panik atak da görülebilir. ama önce panik atak olan birinde, panik atak sonrası manik depresif hastalığı görülmez.