insanın doğasındaki bencillik sorunsalı

entry10 galeri
    10.
  1. insan anne karnında her şeyi duyar, oradan çıktıktan sonra onun için ahir yaşam bitene dek başlamış demektir. insanın ceninken bazı alışkanlıkları kapar kısacası daha sonra bebeklik devresinde bir çok kişi duymuştur müzik dinletilir, masal okunur v.s şimdi küçücük bebek ne anlar müzikten masaldan denmemelidir çünkü yaratıcının bahşettiği bilinçaltı mekanizmaları taa cenin sürecinden itibaren buraya atar ve depolar. misal bir bebek anne karnındayken annesini yılan sokmuştur o bebek 30 yaşına gelip yetişkinliğe ermiştir lakin anne karnındaki o olay onun bilinçaltında olduğundan mütevellit bu insan ölene dek yılandan korkar ve yılan gördüğünde garip hallere girer. her şey doğuştandır, bencillikte doğuştan yani yaratılıştan gelir. ilk insan bile rabbının sözünü dinlememiştir, insan bencil bir varlıktır ve bu yüzden maddi hayata tapılır, bu dünyadan gitmek istemez...

    --spoiler--
    insanın bir doğası yoktur. biz her şeyi içinde doğup büyüdüğümüz toplumdan öğreniriz. yani "insanoğlunun doğası bencildir" hayır. içinde büyüdüğü toplumdan dolayı bencildir, sonradan öğrenmiştir, insanda "doğuştan" gelen bir şeyler yoktur.
    --spoiler--

    insanın doğasıdır bencillik, bu süreç insanın yaratılışından kaynaklanır. lakin inat ve inkarda diretenler anlayamazlar ki kendileri de bencil olduklarından mütevellit sözkonusu durumdadırlar.
    ayrıca kural ve kanunların oluşma nedeni de insanların bencil özgürlüklerini kısıtlamaktan ötürüdür.
    0 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük