cv yazmak, emek isteyen bir çalışmadır. zaten özensiz hazırlanmış bir cv 524 km öteden kendini belli eder. Kötü cv ile işe alım gerçekleşmez. kötü cv, yazanı da rezil eder. bu açıdan cv yazarken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi şarttır.
cvniz beyaz çizgisiz kağıda bilgisayar ile yazılmalıdır.
cvniz kesinlikle ve kesinlikle imla hatası içermemelidir.
bu yuzden cv nizi 3-4 kisiye okutun, yazımından emin olmadığınız sözcükleri kullanmayın. hatta cv yazarken yanınızda imla klavuzu bulundurun.
cvniz için kıçınızdan uydurduğunuz bir format kullanmayın. hazır, denenmiş formatlar var onları edinin üzerinde oynamalar yapın.
cvnizi göndereceğiniz şirket hakkında bilgi edinin mülakat için aradıklarında; "pardon hangi fırmaydı?" veya "pozisyon neydi?" gibi mal ötesi bir soru sormayın.
cv çok uzun olmamalıdır. anlatacak üstün meziyetleriniz, destansı başarılarınız yoksa 2 sayfayı geçirmeyin. çünkü okuyan kişinin vakti yok.
eğitim bilgilerinizi yazarken son bitirdiğiniz okuldan başlayın, ortaokul muhabbetine girmeyin. liseniz anadolu lisesi veya kolejse belirtin.
cvnize yabancı dil yazarken nereden öğrendiğinizi ve düzeyini belirtmeyi unutmayın.
cv yazarken sallamayın mülakatta patlar.
cvdeki bilgileriniz gerçekçi olsun, dürüstlük önemlidir.
cv başlıklarını yazarken yazıya hareket katmak için puntolarla ve yazı karakterleriyle oynayabilirsiniz. bu fark yaratır.