faydası kısmen olabilecek, düşüncede olabilitesi olan ancak uygulaması çok çok zor olabilecek önlem.
bir kere bu uygulamanın türkiye genelinde olması gerekir. yani ; otobüs, metrobüs, metro, vapur, dolmuş ve elbette minibüs gibi araçları kapsaması gerekir.
bütün türkiye! bunlardan binlerce var. adam sende zihniyetindeki bir memlekette bunu uygulamak bile zor, kaldı ki denetlemesi mümkün olsun.
polis ya da diğer kolluk kuvvetleri normal denetimlerini bile doğru düzgün yap(a)mıyorken bu tarz bir sistemin - bakın buraya dikkat, "sistemin" - uygulanabilirliği, sürdürülebilirliği ve denetlemesi nasıl sağlıklı gerçekleşebilecek? önce bunlara cevaplar bulunmalıdır.
kaldı ki her şeyi kurcalamaya meraklı, göçebe toplum bilincinden sıyrılamamış insanların ülkesi türkiye'de bu butonlar amacı dışında kullanılmaya mahkum kalacaktır.
bir süre sonra sıkıcı bir hal alacak gibi bu uygulama.
tabi olması ayrı bir tedbir ve güvenlik unsuru.
lakin, sadece bir buton konularak değil devamında bunun en aktif şekilde denetlenmesi, değerlendirilmesi ile sağlıklı bir hal alır bu uygulama.
ayrıca şahsi fikrimdir, geç kalmış bir düşüncedir.
bu memlekette bir kavşakta trafik kazası ne kadar çok olursa, ne kadar insan o kavşakta ölürse oraya ondan sonra trafik ışığı ya da denetleme geliyor.
biri ölüyor, birilerinin canı yanıyor ondan sonra her kafadan bağırtı çıkıyor, bir sürü önleyici tedbir alınmaya çalışılıyor.
tipik türkiye seyri işte.